SnappCar Blog

Het is vandaag Earth Day!

Vandaag is het Earth Day, een dag waarbij we even extra stil staan bij de klimaatproblemen waar onze mooie aarde mee kampt. Auto rijden is vervuilend, dat weten we allemaal maar hoe maken we autorijden groener?

Autodelen

Het lijkt misschien gek maar met autodelen draag je bij aan een beter klimaat. De productie van auto’s is enorm vervuilend, veel meer vervuilend dan het rijden van een auto. Als we auto’s kunnen delen kunnen we de vraag naar de productie van auto’s verminderen. Op die manier kan iedereen zijn steentje bijdragen, SnappCar heeft als doel om in 2018 het aantal auto’s in Europa met 1% te verminderen.

Elektrisch rijden

Uitstoot = vervuilend. Door een elektrische auto te rijden (en deze te laden met Groene Stroom) verlaag je de CO2 uitstoot tot 0! Elektrisch rijden is een geweldige manier om slim en groen auto te rijden. Enne, elektrisch rijden is allang niet meer saai en in lelijke auto’s kijk maar eens naar de strakke Tesla’s! Daar kan geen brandstofbak tegenop.

Nog niet eerder in een elektrische auto gereden? SnappCar heeft inmiddels een aardige selectie en straks ook alle deelnemende Testrijders-auto’s! Heb je een elektrische auto geboekt, lees dan ook eens onze tips!

Slimmer rijden

Toch in het bezit van een auto op fossiele brandstof? Probeer dan eens ‘slimmer’ te rijden. Je kunt veel brandstof besparen door jezelf een nieuwe rijstijl aan te meten. En, minder brandstof is ook nog eens goedkoper! Win-win!

Tips voor slim rijden

  • schakel vroeg op naar een hogere versnelling; rijdt 80 in de 5de versnelling en 50 in de 4de
  • controleer regelmatig de bandenspanning en vul de band wanneer nodig bij
  • haal zware spullen uit de auto als je ze niet nodig hebt
  • rood licht in zicht? Laat de auto vast uitrollen tot aan het stoplicht

Bomen planten? Jazeker!

Het thema van  Earth Day 2016 is: Trees for the Earth en ook met autodelen kun je bomen planten. Kun je met autodelen bomen planten?  Ja hoor, verhuurder Dick doneert bij elke verhuur aan Adopt a Tree in Nepal! Deze organisatie plant fruitbomen in Nepal. Hierdoor snijdt het mes aan 2 kanten: opname van CO2 en een bron van voedsel en inkomsten voor de omgeving!

Lees hier het interview met Dick, huur vandaag zijn auto nog of doneer via Adopt a Tree in Nepal!

Meer weten over Earth Day?

Benieuwd wat jij nog meer kunt doen om onze aarde te behouden?  Bekijk de website van Earth Day en leer hoe jij je kunt inzetten! Take action: http://www.earthday.org/take-action/

Op welke manier ben jij nu al ‘groen’ bezig? Laat het ons weten in de comments of vertel je verhaal via community@snappcar.nl!

Volg ons ook op Twitter en Facebook en blijf up-to-date!

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: