SnappCar Blog

Spannende tijden: Eric doet mee!

Eric was er als de kippen bij toen we ons community event in Amsterdam Oud-West organiseerde! Benieuwd naar de verhuurervaringen van deze goedlachse en gedreven Amsterdammer? 

Eric is een van de topverhuurders in Amsterdam Oud-West. Hij heeft hart voor de buurt en deelt met regelmaat zijn Smart Fortwo met buurtgenoten. We zochten hem op voor een interview.

Een kleine handige Smart: wat is het verhaal er achter?

Ehm… Ik had eerst een motor. Van huis uit ben ik namelijk een motorrijder. De garage waar de motor stond werd echter afgebroken. De motor moest dus helaas weg. Ik werkte in netwerkbeheer en data-opslag en we hadden af en toe een auto nodig voor werkafspraken. Met mijn 1 meter 98 ben ik toen een keer in een Smart gaan zitten en ik verbaasde mij direct over de hoeveelheid ruimte. Ik zit in een Smart beter dan een VW Lupo. De company car werd dus een Smart. Ik ben inmiddels een enthousiast Smart-rijder geworden!

…we hadden af en toe een auto nodig

Hoe ben je toen bij SnappCar terecht gekomen?

Haha… Ik heb geen idee meer. Kan het mij eerlijk gezegd niet herinneren. Wel heb ik interesse in nieuwe ontwikkelingen (zoals de deeleconomie) dus waarschijnlijk ben ik op die manier bij SnappCar terecht gekomen.

Het zijn spannende tijden. Daar wil ik aan meedoen.

Waarom doe je mee aan de deeleconomie?

Iedereen een eigen auto kan gewoon niet. Ik heb ooit een poosje aan Greenwheels meegedaan. Greenwheels is een prima concept maar je bent wel héél duur uit als je langer op pad wil. Ook is soms onhandig dat de auto op exact dezelfde plek terugmoet. Mijn auto stond vaak stil en dat vind ik toch zonde. Door de Smart af en toe te verhuren verdient de auto zichzelf terug. Autodelen is voor mij een mix van idealen en gewoon slim besparen. Ik vind het bijzonder interessant in welke transitie we zitten. Op economisch, maatschappelijk en milieu gebied borrelt het aan alle kanten. Het zijn spannende tijden, daar wil ik gewoon aan mee doen!

Wie was jouw leukste huurder tot nog toe?

De leukste is moeilijk te bepalen. Wel kan ik een paar huurders uitlichten. Zo heb ik bijna een vaste huurder – Ali. Gewoon een erg aardige en flexibele jongen: als ik niet thuis ben haalt Ali de autosleutels op bij mijn buurvrouw. Ook heb ik een huisarts die – tijdens 4 nachtdiensten – mijn auto gebruikt om naar Naarden te rijden. Daarnaast heb ik veel stelletjes die gewoon lekker een dagje onbezorgd op pad gaan, naar de Veluwe bijvoorbeeld. 

De sociale controle is op peil.

Vertel eens over jouw buurt. Hoe karakteriseer je jouw buurt?

Mijn buurt is in de jaren 80 gebouwd. Destijds kwamen er veel jonge mensen wonen. Het merendeel is er gebleven, tegenwoordig dus een hoop oudere dames. Een aantal daarvan zijn een soort lopende nieuwsbladen. Zij zijn van alles op de hoogte. De sociale controle is daarom op peil ook is er geen geluidsoverlast. Het is gewoon een stil hoekje van Amsterdam.

Het concept elektrisch rijden spreekt mij enorm aan.

Wat voor auto zou je zelf eens willen rijden?

Een Tesla. Een goede kennis van mij rijdt in een Tesla en die is laaiend enthousiast. Elon Musk krijgt gewoon enorm veel voor elkaar. Het concept elektrisch rijden spreekt mij enorm aan. Bij de GVB denken ze zelfs na over elektrische bussen. Waarom de energie uit de grond pompen als die gewoon uit de lucht komt vallen?

De energie komt gewoon uit de lucht vallen!

Heb je ook een tof verhaal om te delen?

Herken jij je in het verhaal van Eric? Woon je ook in Amsterdam en deel jij jouw auto met buurtgenoten? Deel jou verhaal en wij interviewen jou graag. Stuur een kort mailtje naar community@snappcar.nl t.a.v. “Interview Blog”. Wij nemen dan snel contact met je op!

2 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: