brandstof fuel tanken welke juiste huren verhuren

Een auto huren gaat gemakkelijk via SnappCar maar hoe zit dat nou precies met brandstof? En zijn brandstof en extra kilometers met elkaar verbonden? In dit blog leggen we het precies uit!

Eigenlijk is het heel simpel: zoals je de auto meekrijgt, zo lever je hem weer in. Het makkelijkst is dat de verhuurder zorgt dat de tank vol zit dan geef jij hem ook weer met een volle tank terug. Dat is het makkelijkst en hier is (bijna) geen discussie over mogelijk.

De Brandstof Checklist

 1. Spreek af of je de tank weer vol teruggeeft;
 2. Check wat voor soort brandstof er in moet: benzine, diesel of bijvoorbeeld LPG;
 3. Vraag de verhuurder waar het dichtsbijzijnde tankstation is;
 4. Neem genoeg tijd om te tanken zo dat je op tijd weer bij de verhuurder kunt zijn.

Wat als ik niet genoeg tijd heb om nog te tanken?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je geen tijd meer hebt om te tanken of zo 1,2,3 geen tankstation kunt vinden. In dat geval is het belangrijk dat jullie goed op het SnappForm noteren wat de inhoud van de brandstoftank is. Onderling regelen jullie dan de betaling.

Mogen we ook wat anders afspreken?

Zoals hierboven benoemd mogen jullie inderdaad wat anders afspreken. Je mag ook contact betalen of door het bedrag over te maken naar de verhuurder. Bespreek vooraf met elkaar wat de beste oplossing is.

Let op: dit geldt alleen voor de brandstof, kilometers worden altijd via het platform verwerkt.

Ik heb de brandstof bijgevuld en nu moet ik nu ook nog extra KMs betalen?

Brandstof en extra kilometers staan los van elkaar. Het verschil tussen verbruik en afschrijving van de auto zit zo:

Brandstof
Je krijgt de brandstof niet gratis van de verhuurder. Je betaalt voor de verbruikte brandstof, je geeft de auto terug zoals je hem meekreeg. Je noteert voorafgaand aan de boeking de tankinhoud en wederom bij terugkomst. Brandstof mag je onderling oplossen met de verhuurder, kilometers verwerken we via het platform.

Kilometervergoeding
De kilometervergoeding kun je het beste omschrijven als een vergoeding die je betaalt voor de afschrijving van de auto. Deze vergoeding staat dan ook los van de brandstofkosten. De verhuurder bepaalt zelf de prijs per kilometer. Alle boekingen hebben minimaal 100 vrije kilometers per dag. (Let op: bij een halve dag, heb je 50 kilometer in plaats van 100). Het is dan ook belangrijk om voorafgaand aan de boeking kilometerstand in te vullen op het SnappForm en na afloop de eindstand. De kilometers worden ingevoerd via ons platform.

Elektrisch rijden, hoe zit dat?

Een elektrische auto kun je natuurlijk niet ‘volgooien’ daar zijn andere regels bij van toepassing. Je kunt het beste met de verhuurder even overleggen hoe jullie dit kunnen aanpakken. In principe hanteren we hetzelfde systeem: vol mee = vol terug. Lees ook eens dit blog over elektrisch rijden!

Binnenkort meer over elektrisch rijden inclusief handige tips voor het huren van een elektrische auto!

Wat als we er onderling niet uitkomen?

Komen jullie er onderling niet uit en hebben jullie hulp nodig? In dat geval nemen jullie contact op met ons Community Support Team via support@snappcar.nl. Zorg ervoor dat je een ondertekend en ingevuld SnappForm hebt en eventuele correspondentie tussen jou en de verhuurder. Wij helpen jullie graag verder!

Lees ook nog eens ons artikel over je 1ste huurverzoek!

Join the conversation! 8 Comments

 1. Sinds wanneer is dat minimaal 100 vrije km?

  Beantwoorden
 2. […] duidelijk welke brandstof er in de auto moet (diesel, benzine, […]

  Beantwoorden
 3. […] voor de start een bericht van ons om de check-in te starten, je kunt dan alvast kilometerstand en het brandstofpeil invoeren voordat de huurder komt. Wanneer de huurder arriveert controleer je het rijbewijs en wacht […]

  Beantwoorden
 4. Onder de kop: ”Wat als we er onderling niet uitkomen?”
  Komen jullie er onderling niet uit en hebben jullie hulp nodig? In dat geval nemen jullie contact op met ons Community Support Team via support@snappcar.nl.
  “”””””Zorg ervoor dat je een ondertekend en ingevuld SnappForm hebt en eventuele correspondentie tussen jou en de verhuurder.”””””””””””
  ?????? Waar haal ik dat ‘SnappForm’ dan vandaan? En hoe te ondertekenen? Het is toch allemaal digitaal.
  DEZE INFO DUS NOG FF UPDATEN, I.C.T.!

  Beantwoorden
 5. Maakt het uit als de huurder een buitenlands rijbewijs heeft?

  Beantwoorden
 6. […] voor de sleuteloverdracht (en de check-in procedure) en ik vertelde hoe de auto werkt en waar het tankstation was voor op de terugweg. Uiteindelijk was het eigenlijk heel leuk en gemakkelijk. Als je mensen […]

  Beantwoorden
 7. […] We hebben echt een heerlijk weekend gehad. De zon scheen en we hebben die zaterdag speciaalbiertjes gedronken op het terras. Oh en geen zorgen, we zijn met de bus heen en terug gegaan (don’t drink and drive, kids). Zondag zijn we naar Valkenburg gegaan waar we ons als kinderen hebben vermaakt met een kabelbaan, rodelen en lasergamen in een grot. Helaas was het toen alweer tijd om naar huis te gaan. Ik kreeg de auto met volle tank mee, dus zou ‘m ook weer met volle tank terugzetten. De auto bleek ook nog eens zuinig te rijden, want ik rekende lachend af bij het tankstation. […]

  Beantwoorden
 8. Zelf vind ik die regel ook fijn. Dat je de tank vol mee krijg en ook weer vol moet afleveren dan heb je nooit gezeur over de benzine of diesel.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

About Wieteke

Ik ben een dromer, een denker en een doener. Op zoek naar waar geluk en een mooi leven. digitale media | trends | social media | environmentalist | visual thinker |

Categorie

Auto, Auto huren, Hoe werkt het, Tips

Tags

, , , , ,