SnappCar Blog
brandstof fuel tanken welke juiste huren verhuren

Brandstof: hoe zit dat nou?

Een auto huren gaat gemakkelijk via SnappCar, maar hoe zit dat nou precies met brandstof? En zijn brandstof en extra kilometers met elkaar verbonden? In dit blog leggen we het precies uit!

Eigenlijk is het heel simpel: zoals je de auto meekrijgt, zo lever je hem weer in. Het handigst is dat de verhuurder zorgt dat de tank vol zit en jij de auto ook met een volle tank teruggeeft. Dat is het makkelijkst en hier is (bijna) geen discussie over mogelijk.

De Brandstof Checklist

 1. Spreek af of je de tank weer vol teruggeeft;
 2. Check wat voor soort brandstof er in moet: benzine, diesel of bijvoorbeeld LPG;
 3. Vraag de verhuurder waar het dichtstbijzijnde tankstation is;
 4. Neem genoeg tijd om te tanken, zodat je op tijd bij de verhuurder bent.

Wat als ik niet genoeg tijd heb om nog te tanken?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je geen tijd meer hebt om te tanken of zo 1,2,3 geen tankstation kunt vinden. In dat geval is het belangrijk dat jullie goed op het SnappForm noteren wat de inhoud van de brandstoftank is. Onderling regelen jullie dan de betaling.

Mogen we ook wat anders afspreken?

Zoals hierboven benoemd mogen jullie inderdaad wat anders afspreken. Je mag contant betalen of het bedrag overmaken naar de verhuurder. Bespreek vooraf met elkaar wat de beste oplossing is.

Let op: dit geldt alleen voor de brandstof, kilometers worden altijd via het platform verwerkt.

Ik heb de brandstof bijgevuld en nu moet ik nu ook nog extra KM’s betalen?

Brandstof en extra kilometers staan los van elkaar. Het verschil tussen verbruik en afschrijving van de auto zit zo:

Brandstof
Je krijgt de brandstof niet gratis van de verhuurder. Je betaalt voor de verbruikte brandstof, je geeft de auto terug zoals je hem meekreeg. Je noteert voorafgaand aan de boeking de tankinhoud en wederom bij terugkomst. Brandstof mag je onderling oplossen met de verhuurder, kilometers verwerken we via het platform.

Kilometervergoeding
De kilometervergoeding kun je het beste omschrijven als een vergoeding die je betaalt voor de afschrijving van de auto. Deze vergoeding staat dan ook los van de brandstofkosten. De verhuurder bepaalt zelf de prijs per kilometer. Alle boekingen hebben minimaal 100 vrije kilometers per dag (let op: bij een halve dag heb je 50 kilometer in plaats van 100). Het is dan ook belangrijk om voorafgaand aan de boeking de kilometerstand in te vullen en na afloop de eindstand op het SnappForm. De kilometers worden ingevoerd via ons platform.

Elektrisch rijden, hoe zit dat?

Een elektrische auto kun je natuurlijk niet ‘volgooien’, daar zijn andere regels bij van toepassing. Je kunt het beste met de verhuurder overleggen hoe jullie dit aanpakken. In principe hanteren we hetzelfde systeem: vol mee = vol terug. Lees ook eens dit blog over elektrisch rijden.

Binnenkort meer over elektrisch rijden inclusief handige tips voor het huren van een elektrische auto!

Wat als we er onderling niet uitkomen?

Komen jullie er onderling niet uit en hebben jullie hulp nodig? Neem in dat geval contact op met ons Community Support Team via support@snappcar.nl. Zorg ervoor dat je een ondertekend en ingevuld SnappForm hebt en eventuele correspondentie tussen jou en de verhuurder. Wij helpen jullie graag verder!

Lees ook nog eens ons artikel over je eerste huurverzoek!

9 reacties

Laat je horen :)

 • Het zal je maar gebeuren dat je de verkeerde brandstof in je tank terugkrijgt. En bedankt, haha. Maar goed, dat zal zeer sporadisch voorkomen. Bij elektrisch rijden is opgeladen inleveren wel lastiger, want oplaadpaaltjes zijn nog niet overal gemeengoed.

 • Zelf vind ik die regel ook fijn. Dat je de tank vol mee krijg en ook weer vol moet afleveren dan heb je nooit gezeur over de benzine of diesel.

 • […] We hebben echt een heerlijk weekend gehad. De zon scheen en we hebben die zaterdag speciaalbiertjes gedronken op het terras. Oh en geen zorgen, we zijn met de bus heen en terug gegaan (don’t drink and drive, kids). Zondag zijn we naar Valkenburg gegaan waar we ons als kinderen hebben vermaakt met een kabelbaan, rodelen en lasergamen in een grot. Helaas was het toen alweer tijd om naar huis te gaan. Ik kreeg de auto met volle tank mee, dus zou ‘m ook weer met volle tank terugzetten. De auto bleek ook nog eens zuinig te rijden, want ik rekende lachend af bij het tankstation. […]

 • Onder de kop: ”Wat als we er onderling niet uitkomen?”
  Komen jullie er onderling niet uit en hebben jullie hulp nodig? In dat geval nemen jullie contact op met ons Community Support Team via support@snappcar.nl.
  “”””””Zorg ervoor dat je een ondertekend en ingevuld SnappForm hebt en eventuele correspondentie tussen jou en de verhuurder.”””””””””””
  ?????? Waar haal ik dat ‘SnappForm’ dan vandaan? En hoe te ondertekenen? Het is toch allemaal digitaal.
  DEZE INFO DUS NOG FF UPDATEN, I.C.T.!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: