Op Twitter zagen we eind 2015 een duidelijk financieel overzicht van ‘Frutafida’. De totale opbrengst van de verhuur dekte alle vaste lasten plus een onderhoudsbeurt. We belden met ‘Frutafida’ en leerden over de financiële voordelen en de Merc’ met Spaanse roots.

In het echt heet Frutafida gewoon Berber. Zij woont in Haarlem en verhuurt met regelmaat een handige Mercedes bus. We belden haar voor een klein interview.

‘Frutafida’, wat is dat precies?

Haha! Dat is een voortvloeisel uit een lang verhaal. In 2006 hebben we een stuk land gekocht in Spanje ten zuiden van Barcelona, in de buurt van Salou. We zochten een 2e huisje maar konden geen goede vinden dus hebben we het maar laten bouwen. In verband met de bureaucratie hebben we een entiteit/vereniging opgericht en die heet Frutafida. Het bouwproject is inmiddels afgerond en huisje staat.

We merkten dat we direct mensen blij maakten.

Hoe komen jullie aan de Mercedes?

Ook weer een verhaal. Die hebben we per ongeluk gekregen. Een vriendin van ons woont ook in Spanje (andere kant van het land) en had deze bus. Zij wilde de bus naar Spanje importeren. Vanwege een aantal ingewikkelde aspecten mocht en kon zij de bus niet invoeren naar Spanje. Uiteindelijk hebben wij de bus overgenomen en stond de bus de hele tijd voor de deur. Geïnspireerd door de deeleconomie kwamen we bij SnappCar terecht en besloten de bus online te zetten. We merkten eigenlijk direct dat we mensen blij maakten.

Wat voor bus is het precies?

Het is een klein Mercedes busje “De Merc” met een achterbank. Ideaal dus als je mensen en spullen wilt vervoeren. Je kan met de hele familie op wintersport. Alle bagage incl. ski’s, eten en drinken past er gemakkelijk in.

Wie betaalt nou meer dan 150 euro p.m. voor een busje dat stilstaat?

Vertel eens over jullie opbrengst overzichtje; wat levert het jullie op?

Van nature houden we veel overzichten bij. Bijvoorbeeld voor de energie die we opwekken via onze zonneboiler en zonnepanelen. Wij houden per maand bij hoeveel het busje opbrengt. Als je het allemaal bij elkaar optelt dan loopt het goed! Je houdt meer over dan je denkt. Vanwege mijn werk ben ik vrij bedreven in Excel dus het was gemakkelijk om te maken. Wie betaalt nou meer dan 150 euro per maand voor een busje dat stilstaat?

Je houdt meer over dan je denkt!

overzicht_frutafida

Het overzicht van Berber en het busje

Wat zijn jullie ervaringen? Kan je iets vertellen over jullie huurders?

Het loopt heel erg uiteen. Een buurtbewoner gebruikt het busje voor filmproducties, of soms is het een simpele verhuizing! We hebben een bandje gehad dat ermee naar Amsterdam ging om bij De Wereld Draait Door te spelen en vervoerde hun instrumenten ermee, in de zomer bezoeken ze festivals. Of een gezin met een klein budget die de bus gebruikten om op wintersport te gaan. Het contact is altijd prettig. Ik merk dat het delen van je auto aardige en leuke mensen aantrekt.

Ideaal om de vaste kosten terug te verdienen

Wat is het voordeel van SnappCar?

De bus hoeft niet stil te staan. Als wij de enige zijn die de bus gebruiken is het gewoon belachelijk. Het is ideaal om de vaste lasten mee terug te verdienen. Zo kunnen we de bus behouden in plaats van te verkopen.

Wat is jouw verhaal?

Geïnspireerd door het verhaal van Berber? Wij wel! Heb jij een auto voor een unieke gelegenheid gebruikt? Wil jij ook jouw verhaal met ons delen? Stuur een kort mailtje naar community@snappcar.nl en we nemen telefonisch contact op.

 

Join the conversation! 6 Comments

 1. Wat een leuk verhaal, wellicht zou ik hetzelfde moeten gaan doen met mijn eigen auto (VW Polo). Het is wel toevallig dat ik dit artikel lees aangezien ik binnenkort ga verhuizen. Hierdoor was ik al inlichtingen aan het verzamelen voor een verhuisbus huren in Amsterdam. Maar dat zou mogelijk met jullie kunnen. Weten jullie wel hoe het zit met verzekeringen e.d. in het geval er een ongeval plaatsvindt? Ik wacht jullie antwoord af. Groeten Nick

  Beantwoorden
 2. […] Iemand wees mij toen op SnappCar. Vind het geweldig dat ik op deze manier een deel van mijn vaste lasten terug kan verdienen en anderen kan helpen. Ideaal […]

  Beantwoorden
 3. […] je auto op SnappCar te zetten verdien je gemakkelijk (een deel van) deze kosten terug. Je rijdt je auto dan voor bijna […]

  Beantwoorden
 4. […] deelauto’s auto’s op SnappCar gaan de stad uit. De verhuurder bespaart, er zijn minder auto’s in de stad en een huurder rijdt een prima auto! Elke boeking heeft […]

  Beantwoorden
 5. […] deelauto’s op SnappCar gaan de stad uit. De verhuurder bespaart, er zijn minder voertuigen in de stad en een huurder rijdt een prima auto! Elke boeking heeft […]

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Auto verhuren, Community, Inspiratie

Tags

, , , , , , ,