SnappCar Blog

Groene gebruikers: ’t Extraatje van Dick

Neem verhuurder Dick: iedere keer als hij zijn auto verhuurt, doneert hij aan Adopt a Tree in Nepal €1 per halve dag en €2 per hele dag. Zelf is Dick al jaren betrokken bij ontwikkelingsprojecten in Nepal en met elke verhuur geeft hij een klein beetje extra!

Met SnappCar willen we ook graag een verschil maken. Onze missie: 1% minder auto’s in Europa in 2018! Dit doen we door autodelen onder particulieren mogelijk te maken. Samen met verhuurders en huurders maken we zo onze leefwereld met elke boeking een stukje beter!

1.pngDick wat leuk dat je via SnappCar donaties creëert! Kun je iets meer vertellen over het project Adopt a Tree in Nepal?

“Adopt a Tree is een kleine organisatie, die volledig wordt gerund door vrijwilligers. Doordat ik of een van de andere vrijwilligers ook eenmaal per jaar op locatie zijn hebben we een directe lijn met de lokale mensen. Zo kunnen we garanderen dat de donaties daadwerkelijk ‘in de grond’ worden gestopt!”

“Ik was op zoek naar een manier om zowel het milieu te verbeteren als de mensen daar iets tastbaars te bieden.”

“Het project is voort komen vloeien uit andere projecten die ik daar al had lopen. Naast opvang voor kinderen, een waterproject en empowerment projecten voor jongeren was ik op zoek naar een manier om zowel het milieu te verbeteren als de mensen daar iets tastbaars te bieden. In samenwerking met Shreejana Development Centre (SDC) kwamen we op fruitbomen terecht, deze bieden niet alleen een extra bron van inkomsten maar zorgen ook voor een gevarieerdere voeding. En de bomen, die zorgen natuurlijk voor de opname van CO2! Wij hanteren als vuistregel dat 1 boom in zijn leven 1 ton CO2 absorbeert. “ 

Hoe past Adopt a Tree in Nepal bij de SnappCar filosofie?

“Wat mij vooral aanspreekt bij SnappCar is het milieubewuste standpunt dat jullie innemen. Daarnaast zie ik de extra inkomsten weer als een bron om de organisatie te laten groeien. Zodoende kwam ik op het idee om per boeking een donatie te doen: 1+1=3!”

Mensen vinden het erg leuk om op zo’n laagdrempelige manier een donatie te kunnen doen.”

Wat doe je zelf nog meer om bij te dragen aan een beter milieu?

“We proberen zoveel mogelijk de fiets te pakken en gebruik te maken van de trein in plaats van de auto. Op het dak hebben we zonnepanelen staan en we scheiden ons afval. Met een paar kleine aanpassingen maken wij al een groot verschil!”

Vertel je jouw huurders over de donaties? Wat zijn de reacties hierop?

“In het autoprofiel maak ik melding van mijn donatie aan het project. De reacties zijn positief! Mensen vinden het erg leuk om op zo’n laagdrempelige manier een donatie te kunnen doen. In de auto ligt ook een flyer over ons project, zo kunnen de huurders meteen zien wat het precies inhoudt!”

saveatree

En het resultaat?

“Tot nu toe hebben we in anderhalf jaar ruim 10.000 bomen kunnen planten. Ook onze Nepalese partner draagt financieel bij en levert de nodige menskracht om het project uit te kunnen voeren. Ons streven is 15.000 bomen per jaar en dat gaat zeker lukken! De vrouwen zorgen heel erg goed voor de bomen. Ze groeien hard en daar plukken ze, letterlijk, nu al de eerste vruchten van!”

 “We hebben berekend dat een gemiddelde auto per jaar 3 ton CO2 uitstoot. Met de adoptie van 3 bomen per jaar kunnen we dit al compenseren!”

“Voor maar €2 kun je al een boom adopteren. Het gaat om hybride soorten die snel groeien. De meeste bomen zijn mangobomen, maar ook lychee en guave. Alle kosten zijn inbegrepen zoals de teelt van de bomen, de distributie, de registratie etc. We hebben berekend dat een gemiddelde auto per jaar 3 ton CO2 uitstoot. Met de adoptie van 3 bomen per jaar kunnen we dit al compenseren!”

Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan de compensatie van CO2? Huur dan Dick zijn auto of doneer via de website van Adopt a Tree in Nepal!

Wat doe jij om jouw steentje bij te dragen? Laat een bericht achter in de comments of mail naar community@snappcar.nl

 

 

2 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: