SnappCar Blog

Aanrijding?! Volg deze 8 tips

Linksom of rechtsom: autorijden gaat gepaard met risico’s. Een ongeluk zit bovendien in een klein hoekje. Maar dan, wat doe je bij een aanrijding? Hoe handel je dan? Bekijk onze stappen.

1. Je eigen veiligheid

Het is belangrijk er voor te zorgen dat jij en je medepassagier(s) veilig zijn. Check of iemand pijn heeft en/of letsel heeft opgelopen. Schakel indien nodig de autoriteiten in via 112. De auto is van latere zorg.

2. Check of het veilig is om uit te stappen

Als iedereen ongedeerd is in de auto, kun je de aandacht op je omgeving richten. Kijk goed om je heen en bepaal of er een gevaarlijke verkeerssituatie ontstaan is. Stap niet zomaar uit, zeker niet op de snelweg! Is er een gevaarlijke situatie ga dan achter de vangrail staan.

3. Word nooit boos

Een ongeluk kan gebeuren. Blijf rustig, haal diep adem en maak geen verwijten. Blijf duidelijk met elkaar communiceren.

4. Stel je voor aan de ander

Dat is wel zo beleefd. Zij of hij is waarschijnlijk ook een beetje geschrokken. Wissel (mobiele) telefoonnummers uit zodat je later in contact kan blijven.

5. Vul samen het schadeformulier in

Zorg er voor dat je altijd een schadeformulier in je auto hebt liggen. Het is handig om foto’s te maken van de schade en de positie van de auto’s. Voor de verzekeraar is het ook handig als je de verkeerssituatie schetst en bijvoorbeeld een screenshot van de locatie op Google Maps maakt.

6. Dubbel-check of alles goed is ingevuld

Een schadeformulier invullen kan nogal ingewikkeld zijn. Dubbel-check daarom wat is ingevuld. Zorg dat de gegevens op jouw formulier overeenkomen met die van de tegenpartij.

7. Handtekeningen

Als alles is ingevuld en nog eens gecheckt is, onderteken je beiden de formulieren. Hiermee geef je aan dat je het eens bent met de informatie die op het formulier staat.

8. Wanneer haal je de politie/ambulance erbij?

Bij ernstig letsel bel je direct 112. Vermeld daarbij wat er is gebeurd, waar het is gebeurd en welke dienst je nodig hebt (ambulance, politie of brandweer). 112 bel je ook als het ongeluk een gevaarlijke verkeerssituatie oplevert. Als het geen spoed heeft dan kun je het beste 0900-8844 bellen voor politie-assistentie.

Wat doet SnappCar?

Een aanrijding is natuurlijk nooit fijn. Gebeurt dit tijdens een SnappCar-boeking? Licht dan altijd de verhuurder in over wat er gebeurd is. Neem ook altijd even contact op met ons Community Support team! Zo kan de ontstane schade snel in behandeling genomen worden door onze verzekeraar. Belangrijk is het opsturen van het (ingevulde en ondertekende) schadeformulier ontvangen en het SnappForm.

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: