SnappCar Blog

Samen spelen = samen delen

Via Ilse hoorden we over de speciale crowdfunding-campagne van Fancis en Koen. Ze willen graag een ‘samenspeelauto’ financieren voor Koen en zijn vrienden. 

Zo’n auto is geen gewone auto maar moet aangepast zijn om de kinderen veilig en comfortabel naar de speeltuin te brengen, zo nodig in hun rolstoel. Omdat zo’n grote, aangepaste auto erg prijzig is, heeft Francis samen met goede vriendin Ilse deze crowdfunding-campagne gestart om de auto mogelijk te maken! Francis, Koen en Ilse zijn deel van een mooi initiatief met de naam Speeltuinbende. Dit is een testteam van kinderen, met en zonder handicap, die speeltuinen test op toegankelijkheid en deze toegankelijk maakt voor alle kinderen.

Daarnaast willen ze de auto op SnappCar aanbieden om zo andere kinderen en ouders de kans te geven om ook eens een auto te huren om naar een samenspeeltuin te gaan. Wat een mooie gedachte, daar willen we meer over weten!

 

SnappCar_Koen&Francis_03
V.l.n.r. Francis, Koen en Ilse

 

Hi Francis, Koen en Ilse wat super dat jullie dit project gestart zijn om een samenspeelauto mogelijk te maken! En geweldig natuurlijk dat jullie de auto willen delen op SnappCar! Kunnen jullie iets vertellen over de Speeltuinbende? Hoe zijn jullie hierop terecht gekomen en wat maakt deze bende zo bijzonder?

Koen: Je ontmoet veel andere kinderen en de speeltuinen zijn natuurlijk ontzettend leuk! Daar kan ik ook terecht om eens een keer écht te spelen!

Francis: Een vriendin nodigde Koen en mij eens uit om mee te gaan. Eerder gingen we nooit naar een speeltuin, te veel gedoe of gewoonweg onmogelijk. Dankzij de Speeltuinbende hebben we onze horizon enorm kunnen verbreden!

Hoe zijn jullie op het idee van de samenspeelauto gekomen?

Francis: Via de Speeltuinbende leerde ik Ilse kennen. Zij is de ‘bendeleider’ en de schakel met de NSGK. Ze vertelde over SnappCar en hoe autodelen werkt. Ik had er nooit aan gedacht om mijn auto te delen dus vond het een geweldig initiatief! Samen met haar hebben we de crowdfunding-campagne opgezet. Onze oude auto is ook echt te oud en bovendien te klein geworden voor Koen. Die staat nu ook op SnappCar, wie weet kunnen mensen er nog gebruik van maken!

Door de auto te delen hoop ik dat er meer families en kinderen mee naar de speeltuin kunnen en dat we zo de Speeltuinbende kunnen laten groeien.

Om het project te steunen hebben we ook dit filmpje gemaakt samen om te laten zien hoe zo’n ritje naar de speeltuin er dan uitziet!


Hoe kan autodelen de Speeltuinbende helpen?

Francis: Door de auto te delen hoop ik dat er meer families en kinderen mee naar de speeltuin kunnen en dat we zo de Speeltuinbende kunnen laten groeien. Hoe meer toegankelijke speeltuinen er zijn hoe beter!

Koen: Samen spelen = samen delen. Dankzij de Speeltuinbende hebben we al zoveel leuke speelplekken ontdekt. Alle kinderen moeten lekker samen kunnen spelen!

Dankzij de Speeltuinbende hebben we onze horizon enorm kunnen verbreden!

Wil jij Koen en zijn vrienden van de Speeltuinbende helpen een samenspeelauto te realiseren? Doneer dan nu via 1%Club en geef de kinderen van de Speeltuinbende de vrijheid kind te kunnen zijn: https://onepercentclub.com/en/projects/de-wereld-met-koen

Over de Speeltuinbende
Francis, Koen en Ilse zijn deel van een mooi initiatief met de naam Speeltuinbende. Dit is een testteam van kinderen met en zonder handicap, die speeltuinen test op toegankelijkheid en deze toegankelijk maakt voor alle kinderen. Ilse is ook ‘bendeleider’ van dit team en gaat samen met de kinderen op pad om de speeltuinen te testen! Voor veel kinderen zijn speeltuinen namelijk niet toegankelijk: je kunt er bijvoorbeeld met een rolstoel niet naar binnen. De Speeltuinbende is een initiatief van de NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

Op dit moment zijn er slechts 25 speeltuinen écht toegankelijk in Nederland. 

SnappCar steunt de Speeltuinbende door huurders van de samenspeelauto kosteloos (m.u.v. brandstof) beschikbaar te stellen.

1 reactie

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: