SnappCar Blog
klimaatakkoord Parijs doelen milieu gezond

Een klimaatakkoord, wat nu?

Goed nieuws deze week uit Parijs. Er is een klimaatakkoord tussen bijna 200 landen getekend om de CO2-emissies over de hele wereld enorm omlaag te krijgen. Dat klinkt als een abstract doel om op zo’n grote schaal te doen. Hoe kun je zelf met kleine dingen bijdragen aan dit immense doel? Bij SnappCar zijn we elke dag bezig om te kijken hoe we beter voor het milieu kunnen zijn door autodelen makkelijker te maken. Hieronder vind je vijf makkelijke tips om je op weg te helpen.

1. Rij Zuiniger

Door langzamer te rijden verbrand je auto minder brandstof. Eigenlijk best logisch. Vertrek dus op tijd en ga niet onnodig racen over de snelweg. Andere dingen die hier ook onder vallen zijn bijvoorbeeld je auto uit laten rollen bij een stoplicht in plaats van te remmen of je motor uitzetten als je voor een brug stilstaat. Bijkomend voordeel is dat je ook minder geld uitgeeft aan brandstof.

2. Douche Korter

Het kost energie om water warm te maken en om water weet schoon te maken. Per dag doucht men gemiddeld 10 minuten en de gemiddelde douchekop verbruikt 8,7 liter water per minuut. Als je elke dag nou een minuut korter doucht scheelt dat per jaar 3175.5 liter water dat niet verwarmd of schoongemaakt hoeft te worden. Je kan natuurlijk ook koud gaan douchen, dan hoeft het water niet verwarmd te worden. Daarnaast douche je korter omdat het water koud is.

3. Huur Een SnappCar

Onlangs onderzocht het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid wat de gevolgen voor het milieu zijn van autodelen. Ze kwamen met resultaten waarvan wij al dachten dat ze waar waren, maar nu dus ook door onderzoek ondersteund worden. Het belangrijkste is dat autodelen leidt tot minder CO2 uitstoot (wel met 8% tot 13%). Dit komt voornamelijk door twee dingen: 1) doordat autodelers minder kilometers maken en 2) dat er minder auto’s nodig zijn als meer mensen hun auto delen.

4. Drink Kraanwater

Iedereen heeft een kraan in huis, op school of op werk. Het is daarom ook heel makkelijk om zelf je flesje weer te vullen met water. Bij de productie van bronwater wordt er minimaal 300 keer meer CO2 geproduceerd dan met de zelfde hoeveelheid kraanwater. In sommige gevallen is dit zelfs 500 keer zoveel. Glazen flessen zijn nóg een stapje slechter voor het milieu. Een liter bronwater in een glazen fles zorgt voor bijna 1500 keer meer CO2 uitstoot dan een liter kraanwater.

5. Zet Lampen Uit

Wanneer je niet in een kamer bent of als je het licht niet nodig hebt overdag, zet dan je lamp uit. Ook al is het maar voor even. Het scheelt een hoop. Denk daarnaast ook bijvoorbeeld aan LED-lampen die vijf keer zo lang meegaan als gewone lampen en daarnaast ook nog eens vijf keer minder energie verbruiken.

Besparen op het Milieu is ook Besparen in je Eigen Portemonnee

De tips die je hier boven gelezen hebt ontzien het milieu. Als je van elke tip een gewoonte maakt dan scheelt dat echt een hoop. En stel dat heel Nederland meedoet, dan scheelt dat ongelofelijk veel in de CO2 uitstoot van ons land.

Naast dat we met ons allen het milieu helpen, blijft er bij de jaarafrekening ook geld over. Hoe minder energie je gebruikt, hoe minder je er per jaar aan kwijt bent. Het zijn niet de moeilijkste tips en als je er zo over nadenkt dan zit je in een win/win situatie. Win voor onze planeet en win voor jezelf.

Wat doe jij nu al om minder energie te gebruiken?

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: