SnappCar Blog

De Auto van Ilone & Sander

Je kent het wel: je ziet de auto van je buren al jaren frequent stilstaan. Zonde denk je steeds. Ilone en Sander bewijzen dat autodelen heel gewoon is. Ze zijn een ‘power-koppel’. Ilone verhuurt namelijk met regelmaat haar Ford Fiesta aan Sander – en zijn zoon Marein. Lees hun leuke verhaal hier.

We ontvingen – als reactie op onze laatste nieuwsbrief – een prachtige quote van Ilone (een verhuurder op SnappCar). Zij deelt haar auto regelmatig met Sander. Nieuwsgierig dat we waren belden we gelijk met de huurder Sander.

Hoe kwam je bij SnappCar terecht?
Ik kwam bij SnappCar terecht via mijn buren. Die hebben hun auto op SnappCar staan. Ik vond het heel logisch dat je een auto kan delen! Het viel allemaal op zijn plek. Vroeger hadden we zelf ook een auto, maar die is door een ongeluk economisch total loss gegaan. Toen zijn we na gaan denken wat economisch interessant is. Omdat onze auto veel zou stilstaan hebben we onze eigen auto weggedaan en besloten zelf met regelmaat te huren.

Als je er open voor staat blijkt dat je veel gemeenschappelijk hebt

Wat was het verhaal van die buren?
De buren hebben familie in België. Die rijden met regelmaat naar hun familie. Daarnaast gebruiken ze de auto weinig en dus hebben ze de auto op SnappCar gezet.

Wat vind je van het initiatief?
Ik vind SnappCar een prima manier aan een auto te komen. De meeste auto’s staan 90% van de tijd stil. Als je kijkt hoe duur een auto is dan is dat gewoon heel inefficiënt. Het is ook prettig voor de eigenaar en de huurder dat de verzekering goed is geregeld. Dat geeft gewoon een zeker gevoel. Als ik een auto huur dan hoeft het echt geen nieuwe te zijn. Als de auto maar betrouwbaar is en een beetje zuinig. Door de flexibiliteit en het diverse aanbod op SnappCar kan ik per keer bepalen welke auto ik graag zou willen gebruiken.

Het is altijd feest met de Fiesta!

Hoe kwam je bij Ilone terecht?
We hebben gezocht in de omgeving naar attractief geprijsde auto’s met veel vrije kilometers. Toen zagen we de auto van Ilone. Inmiddels huren we regelmatig bij Ilone. Het is voor ons eenvoudig te bereiken op een paar minuutjes fietsen. Wij hebben een gemakkelijke band. En, niet ontbelangrijk, het is altijd feest met de Fiesta! Psychisch telt dat mee. We vertelden onze andere buren over SnappCar en inmiddels huren zij ook af en toe bij Ilone.

Hoe is de foto gemaakt?
Ilone en ik hebben een afspraak gemaakt om een foto te nemen. Mijn zoon Marein (7 jaar) wilde per se op de auto zitten en dat mocht van Ilone. De foto is genomen om de hoek bij de aikido vereniging waar hij lid is. En wat bleek? De zoon van Ilone deed ook aan aikido, en overweegt nu opnieuw te beginnen. Als je er open voor staat dat blijkt dat je zoveel gemeenschappelijk hebt.

Na ons leuke gesprek met Sander belden we met Ilone. Ze woont en werkt in regio Haarlem en verhuurt haar Ford Fiesta via SnappCar.

Waarom heb je jouw auto online staan op SnappCar?
Ik zag een artikel in de kampioen over SnappCar en vond het een heel leuk stukje. Ik wilde mijn auto wel behouden maar vond de kosten wel wat hoog. Af en toe moest ik naar Alkmaar maar verder gebruik ik vooral de fiets. Het was 2 vliegen in 1 klap: de ander heeft iets aan mijn auto en ik kan mijn auto behouden.

Hij zingt een aria op straat als hij de auto ophaalt

Hoe ervaar je het contact met alle huurders?
Ik vind het leuk om verschillende mensen uit de buurt te ontmoeten. Op een bepaalde manier heb ik bij iedereen een klik. Ik vind alle mensen leuk. Van nature ben ik een kletskous en dus leg ik makkelijk contact. Ik heb klassieke zang gestudeerd aan het conservatorium en laatst was er een huurder van Zwitserse origine die 20 jaar bij de opera heeft gewerkt. Hij zingt af en toe een aria voor me als hij de auto komt ophalen. Toevallig is hij de buurman van Sander.

Wat vindt je het prettigst van frequente huurders zoals Sander?
Je hebt er een extra band mee. We hebben elkaar immers al vaker ontmoeten. Ik ken Sander gewoon echt een beetje. Aan frequente huurders hoef ik niets meer uit te leggen; ze kennen de auto immers al. Dat voelt goed en de overdracht van de sleutel verloopt vlot.

Zonde als de auto zoveel stilstaat

Het is prachtig om te zien dat jonge mensen bewust kiezen voor een deelauto. Ik vind het zonde dat de auto zoveel stilstaat en alleen maar ruimte inneemt. Ik weet ook van verhalen van gepensioneerde mensen die hun eigen auto verhuren of zelfs wegdoen en gewoon gaan huren. In de buurt woont een voormalige Saab eigenaar die nu mijn Ford huurt.

Hoe kijk je naar de deeleconomie in het algemeen aan?
Het past in de ontwikkeling in de participatie maatschappij. Mijn buurvrouw en ik lenen af en toe pannen aan elkaar bijvoorbeeld. Waarom een grote soeppan kopen als mijn buurvrouw er eentje heeft? Ik heb zelf verder niet veel nodig want ik leef eenvoudig. Initiatieven als buuv zijn prachtig.

Jouw verhaal?
Wat vind jij van dit verhaal? Huur jij ook met regelmaat bij een verhuurder? Of heb je een ander bijzonder verhaal wat je wilt delen? Laat het ons weten via community@snappcar.nl

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: