SnappCar Blog

Op 65m Hoogte Fietsen in Kopenhagen

Sinds een half jaar is SnappCar uitgebreid naar Denemarken en Zweden. Ook al wordt er gezegd dat deze landen veel op elkaar lijken qua organisatie en manier van denken zijn er ook heel veel dingen anders. Wat kunnen wij als Nederlanders van onze noorderburen in leren?

Fietsen kan nóg beter

Nederland staat er om bekend dat het zo’n geweldig fietsland is. De stad Houten wordt bijvoorbeeld in het buitenland gezien tot de hemel van de hemel op fietsgebied. En het is natuurlijk ook een geweldig fietsland, maar het kan altijd beter. In dit geval, veel beter.

In Kopenhagen zijn ze begonnen met het bouwen van twee torens die door een immense fietsbrug verbonden worden. De brug gaat over de toegang van de haven heen en het lijkt op het eerste gezicht een soort van London Bridge. Een imposant staaltje architectuur die aan de ene kant voor een nieuw uitzicht voor mensen die de haven in komen varen en aan de andere kant een fantastisch nieuw uitzicht over de stad biedt als je er overheen fietst. De brug hangt namelijk op 65 meter hoogte.

2016, het jaar om Kopenhagen te fiets te bezoeken

Nog een reden om Kopenhagen te fiets te bezoeken is de Cykelslangen die twee delen van de stad met elkaar verbind door een soort fietsviaduct. De Cykelslangen is knaloranje en schijnt voortreffelijk te rijden. De gemeente is druk bezig om de stad’s hun favoriete vervoersmiddel meer ruimte te geven bij grote verbouwingen aan de stad. Kortom Kopenhagen is de nieuwe fietsstad van Europa.

Heb jij fietservaring in Kopenhagen? We zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: