SnappCar Blog

College in de Garage

Schade aan de auto; het komt wel eens voor. Bij SnappCar ben je goed verzekerd en wordt jouw autoschade gerepareerd bij aangesloten deskundige schadeherstellers. Om beter te begrijpen hoe dat precies in zijn werk gaat gingen we uitdeuken, spuiten, polijsten en meer bij ABS Coenen in Utrecht. Lees hieronder het verslag!

Erik is de eigenaar van ABS Coenen en hij en zijn team professionals hadden een divers programma voor ons opgesteld. Na een korte introductie gingen we gelijk in kleine groepjes aan de slag. Er waren 7 onderdelen opgesteld waar we leerden hoe professionals, met oog voor detail, schades herstellen.

IMG_1170

Bij een van de onderdelen leerden we over autotechniek. Over het algemeen is natuurlijk bekend hoe een auto werkt; maar hoe werken alle onderdelen exact samen? Als er schade aan heet wiel is ontstaan, waar kun je dat dan nog meer zien? Uiteraard bespraken we ook de werking van het motorblok, de remmen en de koppeling. Wist je bijvoorbeeld dat nieuwe accu’s een soort jasje aan hebben voor bescherming tegen kou?

 

IMG_0701

Bij de andere onderdelen leerden we over hoe uitdeuken in zijn werk gaat. We gebruikten hoogwaardige materialen om een stuk achterklep in zijn oorspronlijke staat te brengen. Het fingerspitzengefuhl ontwikkelden we door met een vlakke hand zachtjes over het oppervlak te bewegen. Hierna leerden we afvlakken, föhnen en hoe je het beste kon spuiten.

Aan het eind van de avond werd ons een soort meesterproef voorgeschoteld. Met onze opgedane kennis en kunde werd gevraagd hoeveel een dergelijke reparatie zou kosten. Het ging om een Volvo en de voorbumper en het linkervoorscherm was vervangen en er moest een nieuwe koplamp besteld worden. Bij de bereking moet je niet alleen onderdeelkosten rekenen, maar bijvoorbeeld ook de verf die gebruikt wordt (dit wordt allemaal ter plekke gemengd) en hoeveel uur het gaat kosten om de onderdelen eerst eraf te halen en vervolgens weer te monteren.

Conclusie

‘College in de garage’ bij ABS Coenen was een absoluut succes. Wij zijn enorm onder de indruk van het vakmanschap, oog voor detail en overtuiging die wij ervaarden. Ons beeld over hoe het herstellen van auto schade precies plaatsvindt (van binnenkomst tot polijsten) is een stuk duidelijker geworden. Via deze weg willen we Erik en zijn team van ABS Coenen nogmaals hartelijk bedanken!

IMG_0699

1 reactie

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: