SnappCar Blog

Al 2 Jaar op SnappCar

Recent ontvingen wij van onze top-verhuuder Henk een ‘bijna-biografie’. Henk is al jaren actief op SnappCar en mag gerust ervarings-deskundige genoemd worden. Na een Seat heeft Henk inmiddels 2 andere auto’s op SnappCar staan. Hieronder delen wij zijn ervaringen op SnappCar.

Wij zijn eind 2013 in Barneveld begonnen met het verhuren van onze Seat Ibiza ST Eco via SnappCar. Per januari 2014 ging echter het MRB voordeel er voor onze auto af. We hadden hem in 2011 nieuw gekocht omdat hij erg voordelig in gebruik was en… nog belastingvrij. Het was toen vrijwel de enige stationwagon zonder motorrijtuigenbelasting in 2011. Maar omdat we de auto niet heel veel gebruikten, werd het na 2013 toch wel duur; van €0 naar €286 per kwartaal (bereken hier wat jouw auto kost).

Op BNR had ik weleens van SnappCar gehoord

Bij het autobedrijf heb ik toen gevraagd om de auto in te ruilen, maar dat viel tegen… Omdat het belastingvoordeel voor iedereen wegviel, was er een overvloed aan deze auto’s en kelderden de prijzen. Dan maar rondkijken hoe we de autokosten toch nog konden beperken. Op BNR had ik weleens van SnappCar gehoord. Zoals iedereen hebben we goed gekeken hoe het werkt via SnappCar verhuren, verzekering, vergoeding enz. enz. Half december 2013 hebben we de auto online gezet en ik denk binnen drie dagen al een huurverzoek voor een wintersport. De auto was van kerst tot een eindje in het nieuwe jaar in de bergen. De auto werd opgehaald op het afgesproken tijdstip; dat ging vlot en gemakkelijk. Na ruim een week een telefoontje uit Tsjechië; er is iemand tegen uw auto gereden bij het inparkeren. De zijkant was geschaafd over drie plaatwerkdelen, twee deuren en het gedeelte net daarachter. Ik zei dat ze er maar niet over in moesten zitten en verder van de vakantie genieten. Iets eerder dan de verhuur eindigde is de auto teruggebracht en heb ik met de schadehersteller de schade bekeken. Dit is netjes opgelost met de verzekering van SnappCar. Na een paar dagen stond de auto er weer strak bij. Dan weet je als rookie gelijk dat het goed zit om via SnappCar te verhuren. En gelijk voor een kwartaal de MRB terugverdiend.

Schade werd netjes opgelost met de verzekering van SnappCar

Gedurende het voorjaar meerdere keren naar volle tevredenheid verhuurd. Omdat we vier kleine kinderen hadden, wilden we met dagjes uit wel eens een 7 persoonsauto proberen. Natuurlijk bij SnappCar geneusd en daar kwamen we er verschillende tegen. Zo hebben we de zomer van 2014 een Grand Voyager en een Espace gehuurd. Één keer terwijl de Seat gewoon thuis stond, maar ook enkele keren, omdat onze Seat via SnappCar ergens in Frankrijk vakantie aan het vieren was.

Veel vraag naar grote 7 persoons auto’s

Eind 2014 hebben de Seat toch maar verkocht, eenmaal de smaak van een 7 pers.-auto geproefd, smaakt dat toch naar meer. En zo kwam de Mazda 5 op onze oprit te staan. De Seat heb ik nog een tijdje op SnappCar laten staan, omdat we zulke goede reviews hadden opgebouwd. De Mazda hebben we ook gelijk op SnappCar gezet, want ik had van de MPV-verhuurders gehoord dat er veel vraag was naar grote 7 persoons auto’s. Ondertussen is de Mazda zo vaak verhuurd, met hele tevreden gebruikers, zodat er weer een goede reputatie is opgebouwd.

Mazda Italie

Huurders die de Seat hadden gehuurd en weer een voordelige auto wilde huren, moest ik teleurstellen. Maar niet getreurd, ik heb onze tweede auto ook op SnappCar aangemeld. Een Smart ForTwo, bijna net zo voordelig in gebruik als de Ecomotive.

Onze autokosten zijn verlaagd en ik ken veel nieuwe mensen

Zo in bijna 3 jaar via SnappCar verhuren, ben ik dik tevreden over het systeem. Ik heb geen enkele keer onenigheid gehad. Al mijn huurders hebben hun afspraken nagekomen. Onze autokosten zijn verlaagd en ik ken veel nieuwe mensen. Dat is voor mijn bedrijf ook altijd gunstig: Voor het maken van bedrijfs- en trouwerijfilms ed. is een vertrouwensband namelijk heel belangrijk. We hopen nog jaren door te gaan als Snappcar verhuurder!

En wij willen ook met jou nog jaren door Henk! Dankjewel!

Heb jij ook een ‘bijna-biografie’ die het lezen waard is? Heb je ook een verhaal dat mensen aanspreekt en welke je graag wilt delen? Wij zijn benieuwd! Laat het ons – en onze gebruikers – weten. Laat je opmerkingen, vragen en ideeën achter in de comments hieronder.

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: