SnappCar Blog

10 Tips voor de Herfst

De herfst is onderweg en dat betekent vallende blaadjes, prachtige kleuren. Maar ook wordt het vroeger donker, regent het vaker, en kan het glad zijn op de weg. Mede daardoor is de kans op schade in de herfst groter. Voorkomen schade met deze 10 tips:

  • Inspecteer – als het donker is – je auto op schade met een zaklamp (bij de start en het einde van de huurperiode). Bij slecht licht zijn krasjes en/of deukjes slecht zichtbaar.
  • Controleer het oliepeil en de koelvloeistof regelmatig – en vul bij als het nodig is. Beide vloeistoffen zijn cruciaal voor een goed functionerende auto. Raadpleeg de instructieboekjes of een garage mocht je ondersteuning nodig hebben.
  • Controleer af en toe je bandenspanning (een juiste bandenspanning maakt een auto veiliger en zuiniger).
  • Controleer het profiel van je banden. Weinig profiel kan gevaarlijk worden omdat je in natte omstandigheden sneller de controle verliest. Vervang je banden bij uiterlijk 2,5 – 3 mm restprofiel. En heb je winterbanden? Nu is de tijd om ze te gaan gebruiken.
  • Controleer je ruitenwissers (vervang ze als ze strepen achterlaten) en zorg dat de ruitenwisser vloeistof is bijgevuld. Als je goed zicht hebt op de weg kan je verkeerssituaties beter inschatten.
  • Laat de accu en de remmen controleren bij een gecertificeerde garage.
  • Controleer je verlichting (achter-, voor-, en mistlampen) regelmatig. Zo is de auto goed zichtbaar (’s nachts of tijdens mist bijvoorbeeld) en houd je als bestuurder goed zicht op de weg.
  • Zorg voor een uitgeprint schadeformulier in de auto – je weet maar nooit. Zorg in ieder geval dat de huurder z.s.m. met onze Community Support team contact opneemt als er schade ontstaat.
  • Leg een zonnebril in je auto. De zon kan verraderlijk reflecteren op een nat wegdek. Gepolariseerde glazen werken het beste.
  • Leg een deken in de auto. Mocht je in geval van pech ’s avonds of ’s nachts ergens stranden dan kan een deken handig van pas komen. Voor jezelf of je kinderen.

En als je toch bezig bent, controleer dan meteen even of deze standaard items ook in je auto liggen:

Deze tips zijn natuurlijk handig voor jezelf, maar zorgen er ook voor dat jouw huurders met een goed gevoel op weg kunnen. Laat hen daarom tijdens het overdragen van de auto altijd zien waar al deze items te vinden zijn. Dan hoeven ze in geval van nood niet te zoeken. Heb jij zelf nog tips of handigheidjes? We zijn benieuwd en horen het graag. Laat je comments hieronder achter.

2 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: