SnappCar Blog

Het is PARK(ing) Day!

De 3e vrijdag in september is het PARK(ing) Day, de dag dat over de hele wereld de parkeerplaats tijdelijk wordt omgetoverd tot een publiek parkje. Verhuur je auto en creëer een parkje. De beweging – geïnitieerd door Rebar – is in 2005 gestart in San Francisco. Wereldwijd vinden er initiatieven plaats. Ook in Nederland wordt dit jaar PARK(ing) Day gevierd o.a. in Groningen en Utrecht. Doe je volgend jaar mee?

Plaats voor mensen in plaats van auto’s

PARK(ing) Day vraagt aandacht voor de alomtegenwoordigheid van de automobiel in ons dagelijks leven. Ze staan echt overal! Doordat er auto’s zijn is het ook nodig dat deze een plek moeten hebben om te stallen. Deze ruimte was voorheen gereserveerd om op te lopen en te leven. Het is zonde dat er zoveel ruimte is die we niet kunnen gebruiken om leukere dingen te doen dan auto’s op te parkeren.

PARK(ing) Day in Nederland

De bedoeling in Groningen is aandacht te vragen voor het gebruik van parkeerplaatsen. Waarom alleen auto’s? Op hun evenementpagina zeggen ze “Een betaalde parkeerplek is niet meer dan een korte termijn lease van een stukje grond.” Wat ze willen onderzoeken is een nieuwe manier om deze ruimte anders in te vullen dan met een auto. Bijvoorbeeld een klein parkje, maar ook ruimte maken voor andere creatieve initiatieven.

Bij onze zuiderburen in Gent is bijvoorbeeld in 2013 al een hele straat getransformeerd in een groot langwerpig park. Voor enkele maanden leefden de bewoners meer buiten en profiteerden ze van de ruimte die ze ineens voor zichzelf hadden in plaats van hun auto’s.

Zelf organiseren?

Staan er ook teveel auto’s stil in jouw straat? Zie je meer blik dan groen? Wil je eens iets anders dan die auto’s voor je deur? Organiseer je eigen PARK(ing) Day in je straat. Het evenement is open source en dat betekent dat je het zelf ook mag organiseren. Parkeer je auto een eind verder of verhuur hem natuurlijk via SnappCar! Meer ruimte is om te genieten van de nazomer of te spelen bijvoorbeeld.

Wat vindt jij van PARK(ing) Day? Zie jij je buurt al veranderen? Wij zijn benieuwd naar je reacties. Laat ze hieronder achter.

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: