SnappCar Blog

Mijn Tesla staat klaar voor Rutte

Elektrische auto’s, je ziet ze steeds vaker rijden. Ook wel eens benieuwd hoe een elektrische auto echt rijdt? Wij belden met Vincent om te horen wat zijn ervaringen zijn. Vincent is trendwatcher, overtuigd elektrisch autorijder en een bevlogen verhuurder.

Een rode Tesla, wow! Vertel eens: waarom een Tesla en deze kleur?
Omdat de Tesla staat voor de toekomst van autorijden. Deze Rode Tesla is voor mij een auto zonder compromissen. Rood omdat dat fel en opvallend is. De Tesla is mooi en innovatief. Ik heb de auto volledig zelf betaald, ik word ook niet door Tesla gesponsord. Elke 3 maanden verander ik de kleur. Ooit had de auto een echte Rembrandt look.

Je klinkt als een overtuigd en ervaren elektrisch autorijder. Wat zijn de fijne kneepjes van het elektrisch rijden?
Het rijdt verrukkelijk. Je komt uitgerust op je bestemming aan, de auto is superstil en uitermate comfortabel. Het accelereert daarnaast als een gek. Waanzinnig! Je wordt er echt gewoon blij van. Het is 5x goedkoper dan benzine. Een traditionele auto heeft 100 explosies in de motorkap per seconde. Dat trilt overal in door.

Het accelereert als een gek, waanzinnig!

Hoe leg je een leek de top 3 verschillen uit tussen elektrisch rijden en rijden op benzine/diesel?
5x zo goedkoop, heerlijk rustig en niets trilt. Je komt gewoon echt uitgerust aan op je bestemming. Het is een ontzettende WOW ervaring! Ik laat 10 mensen per dag in mijn auto rijden. 1 op de 10 mist het geluid maar ze vinden allemaal dat het heerlijk rijdt.

Tesla Vincent Everts in Rembrandt look
De Tesla van Vincent in Rembrandt look

Wat is jou visie op hoe elektrisch rijden zich de komende jaren zal ontwikkelen? Welke trends zie jij nog meer?
Over 10 jaar verwacht ik dat 50% van de nieuwe auto’s volledig elektrisch zijn. Over 20 jaar zijn 50% van alle auto’s elektrisch. Volgend jaar zullen de Tesla’s zelfrijdend zijn en kan je van Groningen naar Portugal rijden zonder het stuur aan te raken. De wet moet echter nog wel aangepast worden. In 2025 is 50% van de nieuwe auto’s zelfrijdend en wordt het gewoon.

Van Groningen naar Portugal zonder te sturen.

Welke van jouw huurders springt er echt uit qua verhalen?
Een derde van mijn huurders zijn huwelijken. Daarnaast ook veel zakenmensen en verjaardagen. Ook mensen die zelf een Tesla willen kopen maar eerst willen test-rijden. Ik ben zelfs 1x als chauffeur tijdens een huwelijk aan de slag gegaan. Het begon rond 7u ’s ochtends bij de bruidegom. Daarna gingen we de bruid ophalen. Uiteindelijk eindigde mijn rol rond 23u toen het feest in volle gang was. Ik heb een memorabele dag beleefd met dit kersverse echtpaar. Ik weet nu: dit huwelijk houdt stand!

Welke auto zou je zelf heel graag eens willen rijden?
De nieuwe Tesla Model X en interessante elektrische of zelfrijdende auto’s.

Rutte mag mijn auto een maand lenen.

Aan wie zou je jouw auto heel graag verhuren en waarom?
Jeroen Dijsselbloem of Mark Rutte. Zij mogen een maand mijn auto lenen. Waarom? Omdat dit soort auto’s de toekomst zijn. Het milieudenken wordt beleden, maar te weinig toegepast in Nederland. Ze moeten het voelen en dan worden ze vanzelf enthousiast.

Mocht je zelf ook zin hebben om een dagje elektrisch te rijden, klik dan hier om de lijst van Tesla auto’s op SnappCar te zien.

5 reacties

Laat je horen :)

  • De in NL rijdende Tesla’s zijn de meest vervuilende autos van ons land! Dit is aangetoond door onafhankelijk onderzoek en wordt verklaard door het feit dat in Nederland met name sterk vervuilende kolencentrales worden gebruikt voor energie opwekking en anderzijds de oude en opgebruikte batterijen moeilijk op een duurzame manier kunnen worden verwerkt.
    De Nederlandse politici hebben dit overduidelijk nog niet begrepen kijkend naar de voorstellen voor prinsjesdag om deze absurd vervuilende auto’s te vrijwaren van de fiscale bijtelling.

  • Ik mis de negatieve kanten, oftewel de beperkte actieradius en het feit dat de accu lekt wanneer je de wagen bijvoorbeeld tijdens je vakantie op het parkeerterrein achterlaat. Daarmee zou er je tenminste een eerlijk beeld hebben gegeven. Bovendien zijn die wagens nogal prijzig in aanschaf en daarmee ook geen echte bijdrage voor het milieu.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: