SnappCar Blog

Bruiloft met Haags ‘gebakkie’

De zomer staat bol van mooie verhalen. Zo is de zomer ook een periode waarin veel bruiloften plaatsvinden. Wij ontvingen een enthousiaste mail van Barbara uit Den Haag over haar Fiat 500 die het middelpunt was van een bruiloft. We vroegen haar én de kersverse echtgenoten naar hun ervaringen.

Pittig wagentje, leuke kleur. Wat is het verhaal van je Fiat 500?
Ik ben verliefd geworden op een oude Fiat 500 Giardiniera. Zo’n stationwagen met open dakje en een openslaande deur als achterklep. Helaas ben ik niet heel handig met techniek, kan ik hem niet binnen stallen en maak ik voor mijn werk soms veel kilometers. Die droom heb ik dus een beetje laten varen en ben toen voor de nieuwe Fiat 500 gevallen. Omdat ik een afwijking voor de kleur oranje heb, koos ik voor de Calypso Orange. Mijn huis en veel kleding zijn ook oranje. Oranje is een heel blije, frisse, vrolijke en ook warme kleur. Bella is de naam van mijn Fiat maar soms noem ik haar ook wel eens “Gebakkie”.

Ik hielp de corsage even opspelden

Hoe ben je op SnappCar gekomen?
Via een vriendin. Zij gaf aan dat het handig alternatief was omdat ik mijn auto minder ging gebruiken. Vond het zonde dat de Fiat zo veel stil stond. De deeleconomie gedachte sprak me heel erg aan. Als ik andere mensen er gelukkig mee kan maken, dan deel ik mijn auto graag. Ik ben wel kritisch aan wie ik mijn auto verhuur. Vind het prettig om te weten wie en waarom mensen mijn Fiat 500 willen huren.

Vertel eens over de huur ervaring van de bruiloft?
Jeroen stuurde in april al een persoonlijk bericht. Hij wilde graag een Fiat 500 huren omdat zijn vriendin dat zo’n mooie auto vond. Hij ging het heel traditioneel doen met ophalen van zijn vriendin. Eerst ging hij naar het hotel om zich om te kleden. Netjes in zijn pak – het was een superhete dag – kwam hij de auto ophalen met een vriend en fotograaf. Jeroen vroeg of ik zijn corsage nog kan helpen opspelden. Met zijn bijna 2 meter deden we het dakje open voor wat extra ruimte. Ik zwaaide hem vervolgens uit en hij ging onderweg naar zijn aanstaande vrouw.

Hoe kwam de auto daarna terug?
In de loop van de ochtend na de bruiloft kwam hij mét zijn kersverse vrouw de Fiat terugbrengen. Ze vertelden enthousiast over hun mooie trouwdag. Door het feest van de bruiloft waren ze iets pips en katerig. Ze hebben een paar leuke foto’s opgestuurd na hun vakantie.

Barbara helpt Jeroen met zijn corsage

Hebben al je huurders zo’n uniek verhaal?
Niet allemaal nee. Dit was echt uniek. Heb wel vaker verhuurd maar dat had toch meer een praktische kant. Voor werk bijvoorbeeld of een dagje Efteling. Er was trouwens ook een keer iemand die wilde met een vriendin naar de sauna. Ze vonden het rijden in de Fiat zo leuk dat ze hun plannnen omgooiden en een dagje gingen touren langs de kust.

Dagje touren met de Dalai Lama

Aan wie zou je je auto heel graag een keer uitlenen en waarom?
Iedereen! Ik gun het iedereen om in deze heerlijke Fiat 500 een dagje te touren. Als ik wat langer nadenk dan lijkt het me fantastisch om zelf een dagje met de Dalai Lama rond te touren. Ik vind het een inspirerende man en bovendien intens grappig. En wist je dat oranje door boeddhisten wordt gezien als de kleur van de rijzende zon?

SnappCar werkt aan 1% minder auto’s in Europa. Wat zou jij in de straat doen als er minder auto’s staan?
Meer groen zoals een parkje of kinderboerderij of zelfs een gracht terug laten komen. Als er uiteindelijke geen auto’s meer in de straat zouden staan dan hoop ik dat de Burgermeester van Den Haag (Jozias van Aartsen) er een gracht van maakt. Dan kunnen we er lekker met een bootje doorheen varen.

Wat voor auto zou je zelf nog eens willen rijden?
Een oude Fiat 500 Giardiniera! Dat is absoluut nog steeds een levendige droom. Grappig als die ook oranje is. Maar voor de ervaring maakt dat niet veel uit.

Enthousiast geworden door het gesprek met met Barbara belden we met de kersverse bruid Roosmarijn. Een hele eer dat een SnappCar is gebruikt tijdens een bruiloft. We waren benieuwd naar het trouw verhaal van Jeroen en Rosmarijn.

Gefeliciteerd met je bruiloft! Hoe was het? Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Ik heb altijd al op het strand willen trouwen. We wilden een kleine bruiloft organiseren met alleen mensen die we écht goed kenden. Uiteindelijk zijn we getrouwd in de Kwartel in Scheveningen. We hebben elkaar leren kennen in de gevangenis. Niet omdat we vastzaten maar omdat we daar beiden werkten! Eigenlijk kwamen we elkaar tegen in het rapportage systeem waar we beiden in werkten. Dat gaf soms een probleem maar Jeroen loste dat op een heel makkelijke manier op. Die houding sprak me heel erg aan: niet mopperen maar gewoon een slimme oplossing.

Ik vind de Fiat 500 fantastisch!

Waarom koos je voor de oranje Fiat 500?
Ik vind de Fiat 500 fantastisch! De oude dan. Ooit ben ik met school naar Rome geweest en dat vond ik toen te gek. Je kon nauwelijk oversteken of je struikelde al over de kleine Fiats. Ik vind het een heel schattig autootje. Zelf noem ik het een rugzakje. De opvallende kleur past bij het type auto.

Hoe haalde Jeroen je op met de auto?
Ik was bij mijn ouders (de kinderen waren bij mijn broer) en Jeroen kwam mij ophalen. Ik was net klaar met m’n haar en bruidsjurk. Een beetje een gedoe eerijk gezegd. Jeroen en ik zijn toen ingestapt en naar de trouwlocatie gereden. De hoeveelheid ruimte verraste me. Het was echt prima te doen! We waren met name heel blij met de airco omdat het die dag fantastisch mooi weer en snikheet was!

Ben jij ook op zoek naar een trouwauto? Of wil je ook gewoon een dagje in een Fiat 500 toeren? Huur dan net als Jeroen en Roosmarijn de Fiat 500 van Barbara. Of een van de vele andere 500’s op SnappCar.

3 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: