SnappCar Blog

Ruim tienduizend Nederlanders op vakantie met deelauto

Op vakantie met een deelauto. Uit onze cijfers blijkt dat ruim tienduizend Nederlanders dat in de afgelopen maanden hebben gedaan. Met het aanbreken van de zomerperiode in mei zijn er niet alleen 50% meer auto’s dan in de voorgaande maanden gedeeld, de gemiddelde huurperiode neemt ook toe van 1-2 dagen naar 4-5 dagen. Ten opzichte van vorig jaar zijn er al twee keer zoveel auto’s gedeeld als vorig jaar tijdens de hele zomer. En met augustus en september nog voor de boeg verwachten we deze zomer een record aantal verhuuraanvragen te verwerken voor ‘vakantiedeelauto’s’.

Gemiddeld worden auto’s bij ons voor een periode van 1-2 dagen gehuurd. Maar met het aanbreken van de vakantieperiode loopt dat gemiddelde op naar 4-5 dagen. Naast het reguliere gebruik van de deelauto, zijn er nu ruim tienduizend huurders die echt op pad gaan met hun SnappCar. Twee weken naar het buitenland, of een paar dagen naar een stad. Voor korte trips boekt men de auto vaak kort van tevoren. De flexibiliteit die een deelauto biedt, is voor deze huurders een van de belangrijkste redenen om daarvoor te kiezen. Voor langere vakanties boekt men de auto vaak al langer van tevoren: soms wel vier maanden voorafgaand aan de huurperiode.

De Espace en Grand Espace van Renault zijn de ongekroonde ‘vakantiedeelauto’s

MPV’s zijn het meest populair
Op vakantie moet natuurlijk de nodige bagage mee en dat laten huurders meewegen bij hun keuze voor een auto. Veruit het meest populair is dan ook de MPV’s (Multiple Purpose Vehicle), ofwel de ruime gezinswagen. De Espace en Grand Espace van Renault zijn de ongekroonde ‘vakantiedeelauto’s. Daarna volgen de stationwagens en de hatchbacks, onder meer van Volvo en Ford. Daarnaast zijn ook de camper en busjes populair; Onder anderen de Fiat Ducato en Volkswagen Transporter doen het bovenngemiddeld goed.

Uit eigen stad: makkelijk en dichtbij
De meeste huurders zijn afkomstig uit middelgrote en grote steden. Daar hebben veel mensen geen auto of een kleine stadsauto. De lijst wordt aangevoerd door de Amsterdammers, gevolgd door de Utrechters en Rotterdammers. Ook inwoners van Den Haag, Haarlem, Eindhoven en Leiden kiezen geregeld voor een ‘vakantiedeelauto’. Vrijwel alle huurders (99%) kiezen voor gemak en huren hun vakantieauto van een verhuurder uit hun eigen stad.

 

 

2 reacties

Laat je horen :)

  • […] Autorijden in de zomer: sommigen kijken er al lang naar uit. Zonnebril op, muziek aan, (kinderen achterin) en een mooie plak zwart asfalt voor je. Heerlijk! Eindelijk op zomervakantie! Heb ik de tent wel ingepakt? Zit de caravan wel goed vast? Waar je ook naar toe rijdt, een goede voorbereiding is het halve werk. Helemaal voor een lange ritten! […]

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: