SnappCar Blog

Een Kia en de tango

Puck gebruikt SnappCar inmiddels al een paar jaar. Hoog tijd om haar eens te vragen naar haar ervaringen.

Hi Puck! Eerste vraag; waarom heb je deze auto gekocht?
Eerst uit solidariteit en nu uit overtuiging. Mijn broer verkoopt Kia’s. Autobedrijf Yntema is een familie bedrijf sinds 1900 in Workum (Friesland), ooit begonnen door pake (opa in het Fries – red.) als wagenmakerij en nu in de Kia’s. De Carens uitvoering is naar mijn smaak de mooiste Kia. Met een Kia Carens krijg je waar voor je geld. Een ruime, stille comfortabele auto met een kleine draaicirkel, en een heel goede prijs/kwaliteitverhouding.

Op welke plek komt jouw Kia Carens tot zijn recht?
Op de snelweg, dan rijdt ie smooth. Dan gaat de cruise control aan en kan gerust urenlang doorrijden. Het is echt een handig transportmiddel.

Waarom heb je jouw Kia Carens op SnappCar staan?
Omdat ik minder op de weg zat. Ik vond het zonde dat de auto veel stilstond. Ik deelde mijn auto al met mijn buurman. Die kon ‘m gebruiken wanneer ik ‘m niet nodig had. En toen kwam SnappCar om de hoek kijken. Het prettige eraan is dat de auto goed verzekerd is en dat mijn no- claim buiten schot blijft. Het is op die manier fijn om de auto optimaal te gebruiken en de kosten te delen.

Hoe ben je bij SnappCar terecht gekomen?
Via een ander autodeel platform. Daar ben ik weg gegaan en toen bij SnappCar aangesloten. Jullie timmerden harder aan de weg en zijn gebruiksvriendelijker.

Vanwege een gedeelde passie voor Tango voelde het gelijk vertrouwd

Wat was de meest leuke/bijzondere ervaring met een huurder?
De allereerste keer was heel grappig. Mijn 1e huurder was een Argentijnse muzikant, die naar een optreden in België ging. Hij speelt tango muziek. En mijn eigen bedrijf – BuroMix – deed bij aanvang in 1986 het management van Tango Cuatro, een quintet waarin de nu beroemdste bandoneonist van Nederland, Carel Kraaijenhof speelde. Zij speelden toen al Adios Noniño, wat Karel later op het huwelijk van Koning Willem Alexander en Maxima speelde. Ik had de auto netjes gepoetst en een zakje drop voor onderweg in de auto gelegd en zwaaide hem uit. Vanwege deze gedeelte passie voor de Tango voelde het gelijk vertrouwd om de auto mee te geven op een avontuurlijke reis naar het buitenland, aan iemand die hem echt nodig had.

Waar is je auto allemaal al geweest via SnappCar?
Een keer is de auto in Italië geweest; een Chinees-Nederlands gezin ging er naar toe op vakantie. Alleen maar om daar een vliegtuig te pakken naar een ander oord. Daar stond de Kia een hele week eenzaam in een Italiaanse parkeer garage. Ik wil altijd graag weten waarom mensen mijn auto willen huren, wat ze gaan doen en waar naar toe.

Zie je ‘jouw’ huurders nog vaak in de buurt?
Soms kom ik ze tegen, op de fiets. Sommigen komen niet uit de buurt, maar uit andere wijken of zelfs uit andere dorpen.

Soms kom ik mijn huurders tegen op de fiets

Aan wie zou je je auto heel graag uitlenen en waarom?
Ik deel graag mijn auto met mijn buurman. Hij forenst elke dag en baalt daar vaak enorm van. Dan heeft ie weer eens zijn eigen coconnetje, lekkere muziek aan, broodje eten, nog even scheren, alvast kantoortje spelen, beetje bellen (handsfree uiteraard!) en dan maar hopen op langzaam rijdend verkeer.

1% minder auto’s in Europa, wat betekent dat voor jou?
In de jaren 70 hadden we Joop den Uyl. Alle mensen een eigen auto was toen het devies. Nu draait dat om. Eindelijk zet het carpoolen door in een andere vorm. Nog een betere socialistische gedachte. De beste man zou content zijn. Ik zou het mooi vinden als sharing ook meer caring wordt. De verbinding en een dieper liggende sociale basis zie ik wat minder in deze community. Daar ligt nog een mooie uitdaging voor SnappCar

Wat voor auto zou je zelf nog eens willen rijden?
Een Citroen DS, de snoek. Dat vind ik – al vanaf mijn 5e – de mooiste auto van de hele wereld. Dan zet ik radio 4 aan en zoef ik met dat fantastische hydraulische systeem door een zacht glooiend landschap naar de maan en terug.

Vanwege een vakantie is de Kia tijdelijk niet te huur; maar aan het eind van de zomer is de Kia van Puck weer gewoon beschikbaar.

3 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: