SnappCar Blog

Arno won project A15

Arno ruilde zijn Saab in voor een elektrische Nissan Leaf en deed mee aan Project A15 om elektrisch rijden en autodelen te promoten. Uiteindelijk kwam hij als winnaar uit de bus. Een mooie reden voor een interview!

Waarom heb je jouw auto op SnappCar staan?
Ik zag de oproep van Natuur & Milieu langskomen op Twitter. Ik Twitter graag. De maand ervoor had ik de kosten van de mijn auto uitgerekend. Meer dan 600 euro per maand was ik kwijt als ik alles bij elkaar optelde (onderhoud, belastingen, brandstof, parkeren). Het was een oude Saab-93. De auto rijdt werkelijk fantastisch maar ik schrok daar toch van. Ik woon in de Utrechtse binnenstad en werk 5 minuten fietsen bij de Provincie Utrecht. Ik realiseerde dat ik mezelf voor de gek aan het houden was. Toen ben ik mee gaan doen met Project A15 van Natuur & Milieu.

Kun je ons wat meer vertellen over het Project A15 van Natuur & Milieu?
Het doel van het project is om mensen uit de omgeving van de weg A15 duurzamer te laten rijden. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe Nissan Leaf leasen tegen een gunstige prijs. Je deelt de auto dan ook via SnappCar; zo maken meer mensen gebruik van de elektrische auto en verlaag je je eigen kosten. Het karakter van de wedstrijd spreekt me erg aan. Elektrisch rijden is nu nog relatief klein; hoe krijgen we het voor elkaar dat dit als een olievlek verspreid? Hoe verleid je mensen tot nieuw gedrag en patronen? In mijn werk heeft dit ook mijn interesse. Ik verleid huurders nu om mijn auto te verhuren; op dit moment deel ik gratis Autodrop uit en deze zomer kun je tijdens het rijden via een CD vogelgeluiden leren herkennen. In de herfst lever ik een verse bloem in een vaasje aan het dashboard als je mijn auto huurt.

Elektrisch rijden is nu nog relatief klein; hoe krijgen we het voor elkaar dat dit als een olievlek verspreid?

Kom je vaak mensen tegen die sceptisch zijn over elektrisch rijden?
Soms moet ik me wel eens verdedigen op feestjes over het gebruik van een elektrische auto. Maar volgens mij vind iedereen het ontzettend interessant en gaat het bredere publiek langzaam maar zeker over. Een kwestie van tijd, het gemak en het rijbereik vergroten.

Hoe voelde je je toen de eerste SnappCar huurder wegreed met je auto?
Dat weet ik nog goed. Dat was Thijs. Hij ging er best ver mee rijden. Ik heb hem de app van The New Motion laten zien. Al met al met moest hij toch 3x opladen. Daar was hij op een gegeven moment klaar mee en hij kwam twee uur later dan afgesproken de auto retour brengen. Nu informeer ik huurders van mijn Nissan Leaf heel goed. Waar de snel-laders staan bijvoorbeeld.

Hoe heb je dat zelf ervaren in het begin, dat opladen?
Ik ben zelf ook keer gestrand! Ik kwam toen uit in Maasdriel waar ik de Nissan uiteindelijk kon opladen bij een boer. De boer was er niet; dus belden de zoons met de boerin. Van haar mocht ik niet opladen; van de zoons wel. Ik viel toen in slaap en de boerin tikte op mijn raam waarna ik weer naar huis reed.

Wat was de meest leuke/bijzondere ervaring met een huurder?
Dat zijn er best wat. Elke huurder blijkt het technische vernuft van de Nissan te waarderen. En er was een huurder die heel lovend was over hoe je snel optrekt van 0-80 km p/u. Ook was 1 huurder heel gecharmeerd was van de bilverwarming en de stuurverwarming!

Waar is je auto allemaal al geweest via SnappCar?
De Nissan is door heel Nederland geweest. Van Friesland tot Limburg. Zelf zie ik Nederland inmiddels door de kaart van snel-laders aan de snelwegen; de meeste weet ik zo te vinden. Bereik van auto’s en spreiding van snelladers zijn essentieel in de toekomstige uitrol van elektrisch rijden,

Een aantal huurders hebben kinderen op dezelfde school als mijn kinderen. Het schept echt een band.

Zie je ‘jouw’ huurders nog vaak in de buurt?
Ja, regelmatig zelfs. Een aantal huurders hebben kinderen op dezelfde school als mijn kinderen. Het schept echt een band. De huurders van mijn Nissan zijn vaak sympathiek en ik deel behoorlijk veel met hen (opleiding, werkveld, etc.).

Is je blik op je straat (of je buurt) veranderd sinds je meedoet met SnappCar?
Ja, ik ben wel gereset als het ware. Ik ben bewuster dat het echt anders kan een eigen auto voor de deur op straat. Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat SnappCar een slim en toegevoegd concept is en dat het absoluut slaagt in de stad Utrecht. Ik hoef geen eigen auto terug.

Wat voor auto zou je zelf nog eens willen rijden?
Een Volvo Amazon; zo’n oude.

Aan wie zou je je auto heel graag uitlenen en waarom?
Even nadenken… Ik zou mijn auto graag uitlenen aan iemand die verstokt is aan zijn eigen auto zit om te laten zien hoe soepel elektrische auto’s zijn en hoe makkelijk autodelen is.

Wil jij een dagje in de Nissan Leaf van Arno rijden? Nissan Leaf.

5 reacties

Laat je horen :)

  • Hi Jeroen, in Den Haag start Natuur & Milieu binnenkort het project Testrijders. Had je hier al over gehoord? Misschien interessant voor je om eens te bekijken.

  • Leuk project met het elektrisch rijden van de Nissan Leaf. Ik ben erg voorstander van duurzaam rijden, ik ben geïnteresseerd in een elektrische auto wanneer mijn huidige auto niet meer voldoet. Wel blijft de actieradius een puntje en hoop ik dat hier het komende jaar nog flink in ontwikkeling komt.

  • Handig voor degene die wel een rijbewijs hebben, maar niet direct afhankelijk zijn van een auto. Mochten ze dan toch een auto willen huren, dan kan dit groen en goedkoper, zelfs handig voor carpoolen ! Super initiatief heel Nederland zou hiermee besmet mogen worden.

  • Dat initiatief SnappCar is wel erg tof! Ik ben benieuwd hoeveel dat daadwerkelijk wordt gebruikt. Is dat een heel grote groep of nog relatief klein? Ik kan me wel voorstellen dat als je dichtbij je werk woont dit een makkelijke manier is om wat geld te verdienen en zo de kosten voor je auto laag te houden.

  • Wat een ontzettend leuk en goed initiatief!! Ik sta ervan te kijken dat ik hier nog niet eerder van heb gehoord. Zelf ben ik sinds kort ook eigenaar van een prachtige nissan leaf. Het was even wennen dat elektrisch rijden maar echt.. wat een uitkomst, ook voor de toekomst!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: