SnappCar Blog

Geschikte Gasten op pad met Herbert de camper

Marten, Kevin en Joost zijn samen het creatieve film collectief Geschikte Gasten. Voor hun creatieve film studio reizen zij Europa door. En dit doen ze meestal in een SnappCar, bijv. laatst naar het Ruis Festival. Wij zochten de mannen op voor een gesprekje.

Het is oprecht leuk om bij mensen langs te gaan en hun auto’s te mogen gebruiken.

Een korte eerste vraag: Waarom SnappCar?
Het is heel simpel in gebruik; een soort Airbnb voor auto’s. Het is oprecht leuk om bij mensen langs te gaan en hun auto’s te mogen gebruiken. Dit zorgt voor een band met de verhuurder, en je gaat toch voorzichtiger om met andermans auto dan met een simpele huurauto.

Wat voor wagen had je nodig en waarvoor?
We gingen voor ons werk naar een festival – het Ruis Festival – om een ‘aftermovie’ te maken. Hier konden we alleen in tenten slapen maar dat wilden we niet in verband met nachtrust en de camera’s en andere apparatuur die we meenamen. In een hotel slapen was ook erg prijzig. De oplossing? Een camper. SnappCar was perfect omdat er veel campers op staan.

Hoe ging het zoeken naar een camper en waar vond je’m?
We hebben in omgeving Amsterdam gezocht via de postcode. Er staan veel VW Transporter busjes op maar met 4 man is dat net te klein. Er zaten twee toffe campers tussen waarvan die van Marcus het meest geschikt was. We hebben toen even afspraak gemaakt om de camper te bekijken en het was liefde op het eerste gezicht. Het is een Hymer – gemaakt voor 3 stellen ofwel 6 personen. Je komt in contact met echte mensen van wie je de auto leent. Het past bij deze tijd. Bij traditionele verhuurbedrijven heb je met mensen te maken in pak.

 Na afloop van het terugbrengen hebben we nog 4 uur gepraat en een biertje gedronken.

Ophalen sleutels, contact met verhuurder: hoe ging dat?
Marcus, de eigenaar, is een super relaxte vent. Hij is een surfer. We hebben afgesproken in het park en hebben een klein proefritje gemaakt met Marcus naast me in de camper. Het is toch anders rijden dan een normale hatchback. Marcus gaf ons goeie tips mee. Hij kent de camper natuurlijk van binnen en van buiten – het is namelijk zijn huis vanaf het najaar. Na het aftekenen van het SnappForm hebben we de spullen opgehaald op ons kantoor en naar het festival gereden. Na afloop van het terugbrengen hebben we nog 4 uur gepraat en een biertje gedronken. We zijn nu Facebook vrienden!

Vertel eens over jullie rit…
Ik voelde me heel ontspannen en zelfverzekerd. Op het festival waren we een ware attractie toen we aankwamen. Veel mensen backstage wilden even komen kijken hoe de camper er van binnen uitzag. De camper had geen naam dus die hebben wij hem gegeven; hij heet nu Herbert.

De camper had geen naam dus die hebben wij hem gegeven. Hij heet nu Herbert.

Gaan jullie vaker gebruik maken van SnappCar?
Zeker. We gaan het hele festival seizoen draaien. Een camper zoals Herbert is perfect om camera materiaal in te bewaren. Bovendien slaap je goed en je kan gewoon koken. Een lekker vers pastaatje bijvoorbeeld. Altijd handig op een festival!

Eindconclusie in een paar woorden?
We hebben een top-weekend gehad. Zonder SnappCar, Marcus en Herbert de camper was dat nooit zo cool geweest.

Wil jij ook op festival tour in ‘Herbert de Hymer’ van Marcus? Huur hem dan hier.

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: