SnappCar Blog

Onderzoek PBL – Autodelers doen eigen auto’s weg

Vandaag verschenen de resultaten van een onderzoek uitgevoerd door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) naar de effecten van autodelen. En de uitkomst: Veel autodelers doen hun eigen auto weg, of kopen geen auto. Prachtig nieuws natuurlijk!

Bijna eenderde van de mensen die gaan autodelen doet de eigen auto weg of koopt er geen. Dat blijkt uit onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Minder auto bezit

Voordat ze een auto deelden, hadden autodelers gemiddeld ongeveer een auto per huishouden. Nadat ze zijn gaan autodelen, daalt dat naar 0,7. Erg mooi om te zien dat er door autodelen minder auto’s op de weg komen. Daarnaast gaan autodelers ook minder rijden. Vóór het autodelen reden ze gemiddeld 9100 kilometer per jaar, erna is dat gedaald naar zo’n 7500 kilometer; een daling van zo’n 18 procent.

Autodelers stoten zo’n 13% minder CO2 uit

Sommige autodelers rijden juist wel meer dan voorheen. Dit zijn de mensen die zelf geen auto hebben. Die nemen nu een auto, terwijl ze voorheen de fiets of het OV hadden gebruikt. De impact hiervan wordt echter ruim gecompenseerd door de positieve effecten van autodelen.

Minder CO2

Autodelen is dus goed voor het milieu volgens het PBL. Autodelers stoten zo’n 13 procent minder CO2 uit; deels doordat ze minder gaan rijden en deels doordat ze minder auto’s bezitten. Want bij de productie en sloop van auto’s komt ook veel CO2 vrij.

Wij worden erg blij van deze resultaten! Zo zie je maar dat je door het verhuren van je eigen auto aan anderen wel degelijk bijdraagt aan een betere en schonere wereld. Een mooie stimulans om autodelen nog groter te gaan maken!

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: