SnappCar Blog

Green Deal ondertekend: 100.000 deelauto’s in 2018

Vandaag ondertekenen 30 partijen de Greendeal Autodelen. Hiermee slaan deze partijen de handen ineen om samen autodelen te stimuleren. Het doel is om het aantal deelauto’s te laten groeien tot 100.000 in 2018. En uiteraard doet SnappCar hier aan mee!

Deze Greendeal is een initiatief van ShareNL, en wij zijn trots hier ook onderdeel van te zijn. Samen met andere aanbieders van deelauto’s, leasemaatschappijen, verzekeraars, gemeenten, bedrijven, belangenorganisaties en de Rijksoverheid gaan we de bekendheid van autodelen vergroten, kansen versterken en belemmeringen in kaart brengen en aanpakken. Op deze manier kunnen we structurele zaken veranderen en concreet problemen aanpakken.

SnappCar oprichter Victor van Tol over de Greendeal:
“Als social enterprise en B corp wil SnappCar een positieve bijdrage aan de maatschappij. Zo wordt de sociale cohesie in wijken en buurten versterkt doordat mensen elkaar leren elkaar kennen en meer bereid zijn elkaar te helpen. Dat onze – inmiddels ruim 100.000 – deelnemers in Nederland en Denemarken ook bijdragen aan het milieu door de reductie van CO2 uitstoot, is vandaag opnieuw bevestigd. Ontzettend mooi!

Het groeipotentieel van peer2peer autodelen is enorm. Met deze effecten is dat natuurlijk goed nieuws. Wij doen er alles aan om ook de komende jaren meer mensen kennis te laten maken met autodelen. Deze Green Deal helpt om samen met alle relevante spelers in de markt een extra versnelling te creeren. De initiatieven en activiteiten dragen bij aan de bekendheid en adoptie van autodelen. Ofwel: deze Green Deal brengt autodelen naar volgende niveau. En wij zijn natuurlijk de eerste om dat toe te juichen.”

Gemaakte afspraken
Met deze Green Deal maken alle betrokken partijen onder meer afspraken over:

  • Het vergroten van de bekendheid van autodelen;
  • Het opbouwen en delen van kennis en data;
  • Het opzetten van pilots en projecten om autodelen verder op te schalen;
  • Een scala aan acties van afzonderlijke ondertekenaars;
  • Het komen tot een langjarig overkoepelend samenwerkingsverband, waarin onder meer de pilots en projecten gecoördineerd worden en gezamenlijke belemmeringen en kansen worden geagendeerd.

Weer een mooie stap naar een schoner en duurzamer Nederland!

2 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: