Voordat je jouw auto verhuurt voor een SnappCar vakantie check dan even de volgende punten. Dan kan jouw huurder goed aan zijn of haar reis beginnen. 

Oliepeil
Zorg er voor er voldoende olie in jouw auto zit op het moment dat je hem aan de huurder overdraagt. En laat ook even zien waar de peilstok en de dop van het olie reservoir zit. Dat voorkomt een hoop zoekwerk voor de huurder.

Banden spanning & profiel
Goed opgepompte banden voorkomen onnodige slijtage en brandstof verbruik. Dus als je de auto vol tankt voor het overdragen aan de huurder, check dan ook even of de banden nog goed op spanning zijn. En zijn de banden überhaupt nog in goede staat?

Reservewiel & krik
Is het reservewiel nog goed? En de bandenspanning? Aangezien je deze zo weinig gebruikt, kan het nooit kwaad dit even te checken. Laat de huurder ook zien waar het reservewiel zit en waar de krik te vinden is.

LPG verloopstukken
Heb je een LPG auto? Dan weet je waarschijnlijk ook dat in het buitenland soms andere koppelstukken worden gebruikt. Heb je een setje verloopstukjes? Geef deze dan mee. En vergeet niet uit te leggen aan de huurder hoe de LPG installatie werkt.

Karakter van je auto
Iedere auto heeft een karakter, do’s en don’ts. Neem deze even door met de huurder.

Papierwerk
Natuurlijk moeten jullie samen het SnappForm invullen voor de verhuur, en de autopapieren mee gegeven worden aan de huurder. Daarnaast kan het handig zijn om de onderhoudsgeschiedenis van de auto mee te geven. Dus heb je het ‘onderhouds boekje’ bij de hand? Leg het in de auto.

Reservesleutel
Heb je de reservesleutel van de auto nog? Geef deze dan ook mee aan de huurder als hij voor langere tijd weg gaat. Voor het geval dat… Er is niets vervelender dan in Frankrijk staan zonder sleutel, en jij hebt hem dan toch niet nodig.

Tenslotte kun je ook nog de volgende must-haves voor een autovakantie doornemen met je huurder. Dan gaat hij/zij goed voorbereid op pad!

vakantie-auto-300x181

Join the conversation! 3 Comments

  1. Mooie duidelijke lijst! Ik ga gelijk ermee aan de slag. Zelf leg ik altijd een schadeformulier in de auto en vul ik de ruitenwisservloeistof bij.

    Beantwoorden
  2. […] nog even de auto een grote of kleine beurt nodig heeft voor hij een lange trip begint. En mocht je zelf weggaan, kijk dan ook even naar de 7 […]

    Beantwoorden
  3. […] Check voordat je vertrekt ook de volgende punten samen met de verhuurder. Dan kun je helemaal goed voorbereid op pad. […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Tips

Tags

, ,