SnappCar Blog

Auto Vakantie – Wat neem je mee?

De vakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat er weer een hoop SnappCars op vakantie gaan in Europa. Maar zoals altijd is een goede voorbereiding het halve werk. Dus neem even tien minuten de tijd om te checken of de volgende items in de auto liggen voordat je op pad gaat. 

Reflectievest
Niet het meest modieuze item, maar wel zo veilig als je ’s nachts langs de weg komt te staan. Dus zorg er voor dat er voor elke passagier standaard een reflectievest in de auto ligt. Let op! In de volgende landen is het zelfs verplicht om een reflectievest bij je te hebben: België, Frankrijk, Hongarije, Kroatië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Slowakije en Spanje.

Gevarendriehoek
Nog zo’n item waarvan we hopen dat je hem niet nodig hebt, maar die je wel moet hebben. Veel auto’s hebben deze standaard aan boord maar check dit even voordat je vertrekt. Dan weet je meteen waar hij ligt. Dat scheelt een hoop zoekwerk in het donker.

Reservewiel en krik
Altijd goed om te controleren of deze nog in de auto liggen, en of het reservewiel nog goed is opgepompt. En vergeet niet te checken waar de krikpunten van de auto zitten.

Reservelampjes en zekeringen
Voorkom dat je zonder licht komt te zitten. Vaak kun je zelf makkelijk en snel de lampjes vervangen.

Brandblusser
Klein, handzaam en kan letterlijk levens redden; een brandblusser is een must in de auto. Dus zorg dat deze niet ontbreekt in je SnappCar.

Zaklamp
Een zaklamp. Moeten we deze nog verder toelichten?

LPG verloopstukken
Als je met een LPG auto op pad gaat, houd er dan rekening mee dat in het buitenland soms andere koppelstukken worden gebruikt. Deze kun je vaak lenen bij het tankstation. Maar als je ze zelf bij je hebt dan weet je in ieder geval zeker dat je kunt tanken als dat nodig is.

Check voordat je vertrekt ook de volgende punten samen met de verhuurder. Dan kun je helemaal goed voorbereid op pad.

Fijne vakantie!

vakantie-auto-300x181

2 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: