SnappCar Blog

Nieuwe crowdfund campagne van start

Na het succes van vorig jaar is vandaag onze tweede Crowdfunding campagne van start gegaan. Het doel van deze campagne is om een extra groeispurt te maken in Noord-West Europa. Vanaf vandaag kan iedereen dus via onze partner OneplanetCrowd een lening verstrekken aan SnappCar en deze op een later moment converteren naar een aandeel in het bedrijf.In totaal willen we € 500.000 ophalen. In de afgelopen maand investeerden onze eerdere crowdfunders, fans en relaties al € 178.550,- tijdens een ‘exclusieve’ ronde. En de eerdere investeerders in SnappCar krijgen deze maand de mogelijkheid om hun lening om te zetten naar een aandeel en daarvan heeft ruim de helft al gebruik van gemaakt. Een geweldig begin dus!

Sinds de crowdfund campagne van vorig jaar zijn wij in omvang verdriedubbeld.

Sinds de succesvolle crowdfund campagne in het voorjaar van 2014 waarbij we € 560.125 ophaalde bij het publiek, zijn wij in omvang verdriedubbeld: ruim 100.000 deelnemers in Nederland, Duitsland en Denemarken delen nu bijna 15.000 auto’s met elkaar. Daarmee behoren we tot de top 3 autodeelplatforms wereldwijd en is SnappCar het enige platform dat actief is in drie landen. Zoals je weet willen we een positief verschil maken op duurzaam, sociaal en economisch niveau door te zorgen dat er in 2018 250.000 Europese auto’s via ons platform worden gedeeld. Daarom focussen wij op stedelijke gebieden in Noord-West Europa waar het autobezit vaak laag is en inwoners open staan voor nieuwe en flexibele mobiliteitsoplossingen. Om de komende drie jaar een extra groeisprint te kunnen maken doen we nu opnieuw een beroep op het publiek. Want hoe groter het aandeel van de crowd, hoe sterker we staan!

Enthousiasme voor aandeelhouderschap in SnappCar

Zoals eerder al gezegd, investeerden fans en relaties van SnappCar al € 178.550,- tijdens het exclusieve begin van deze crowdfundronde. Vanaf vandaag kan iedereen via Oneplanetcrowd vanaf € 250,- een aandeel nemen in SnappCar via een converteerbare lening. Dit houdt in dat de lening op een later moment, wanneer een nieuwe, grote vervolginvesteerder instapt, kan worden omgezet naar een aandeel in SnappCar. De crowd die tot en met april 2015 heeft geïnvesteerd in SnappCar mag deze maand al converteren, als gevolg van de overname van Minbildinbil en het instappen van investeerder Founders. Tot dusver is het enthousiasme daarvoor groot: in de eerste week van mei hebben al meer dan de helft van de ruim 500 investeerders aangegeven de lening te willen converteren naar een aandeel in het bedrijf.

Crowdfunding past in DNA

Deze crowdfundcampagne zal niet de laatste zijn, aldus onze mede-oprichter Pascal Ontijd: “Naast het instappen van professionele investeringsfondsen blijft crowdfunding deel uitmaken van onze financieringsstrategie. Het past in het DNA van ons bedrijf en wij zien het als de ultieme manier om onze community en fans letterlijk en figuurlijk te betrekken bij onze onderneming. Met deze tweede publieke campagne hebben mensen een nieuwe kans om te delen in ons succes.”

Als je mee wilt doen dan kun je nu investeren via Oneplanetcrowd.

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: