Groot nieuws! Vandaag kunnen wij bekend maken dat wij het Deense autodeelplatform Minbildinbil hebben overgenomen. Daarmee zetten we voet aan grond in een van de meest veelbelovende autodeelmarkten van Europa. Daarom is deze overname een nieuwe, belangrijke stap op weg naar de verovering van Europa.

Strategische markt
Het Deense autodeelplatform Minbildinbil heeft ongeveer éénvijfde van het aantal auto’s en deelnemers van SnappCar. Als gevolg van de overname bestaat de SnappCar community nu uit meer dan 100.000 deelnemers die met elkaar ruim 12.500 auto’s delen. En er is veel potentie voor groei in Denemarken,” aldus onze medeoprichter Victor. “De Denen zijn open-minded en vooruitstrevend in mobiliteit. Ze zien de praktische en maatschappelijke voordelen van autodelen en bovendien is bewezen dat ze hun auto ook daadwerkelijk wíllen delen. Dat maakt deze markt strategisch zeer interessant voor ons.”

Focus op stedelijke gebieden in Noordwest-Europa
Ons doel is om 250.000 Europese auto’s via ons platform te delen in 2018. Op weg naar 2018 focussen wij daarom op stedelijke gebieden in Noordwest-Europa, zoals Kopenhagen in Denemarken en natuurlijk de Randstad in Nederland. In deze gebieden is er een groot potentieel voor autodelen, als gevolg van het lage autobezit, de mentaliteit van de inwoners en de behoefte aan flexibele mobiliteitsoplossingen.

Founders
Met de overname hebben we ook een nieuwe aandeelhouder kunnen verwelkomen: Founders. Founders is een investeerder in jonge technologiebedrijven die complexe maatschappelijke problemen oplossen. Naast onze crowdfunders die vorig jaar € 560.125 investeerde en het duurzame investeringsfonds PYMWYMIC, is Founders de derde grote investeerder in ons bedrijf. Het Deense bedrijf investeert met geld maar ook met advies en concrete hulp, in bedrijven die een ‘complex probleem’ willen oplossen. Die insteek sluit aan bij de missie van SnappCar om een positief verschil te maken op duurzaam, sociaal en financieel-economisch vlak door autodelen mogelijk te maken voor zoveel mogelijk Europeanen. Mede-oprichter Pascal: “Wij zijn blij met een investeerder die gelooft in onze aanpak en samen met ons dit verschil wil maken. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa.”

Join the conversation! 6 Comments

 1. gefeiliciteerd, groeien gaat blijkbaar sneller dan we konden vermoeden!

  Beantwoorden
 2. Nu nog het het boekingsproces en verificatieproces nieuwe huurders in Nederland verder verbeteren

  Beantwoorden
 3. Gefeliciteerd SnappCar!

  Beantwoorden
 4. Gefeliciteerd
  goed bezig nu de rest van Scandinavië en Duitsland

  Beantwoorden
 5. Gefeliciteerd SnappCar!

  Beantwoorden
 6. […] is on the rise in Europe. After we joined forces with MinBilDinBil and Flexidrive last year we have worked hard to integrate the platforms and migrate all the users. […]

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Nieuws, SnappCar Nieuws

Tags

, , , , , ,