SnappCar Blog

6 Tips voor Betere Auto Fotografie

Als je jouw auto graag wilt verhuren dan is het belangrijk dat je duidelijke foto’s op SnappCar hebt staan. Autos met meerdere goede foto’s worden namelijk aanzienlijk meer verhuurd. Huurders krijgen dan gelijk een goed en volledig beeld van de auto. Daarom hebben wij 6 tips om goede foto’s te maken voor je verzameld. Pas deze toe en jouw profiel ziet er binnen no time super uit.

1. Was je auto

Tip1-wassen
Deze ligt voor de hand, maar wordt nog wel eens vergeten. Een schone, frisse auto is gewoon veel aantrekkelijker. Dus even door de was straat voordat je gaat fotograferen! En vergeet de binnenkant niet…

2. Zoek een rustige achtergrond

Jouw auto moet het middelpunt zijn van de foto. Dus die mooie landschapsfoto is niet de beste keus. Zoek daarom plek met een rustige achtergrond; Een muur, garagedeur of leeg parkeerterrein bijvoorbeeld. Het gaat om de auto, niet om de omgeving, dus zet je auto altijd zo groot mogelijk in het midden van de foto. Ook moet je de auto niet afsnijden. Dus zorg dat hij helemaal in beeld staat. Blijf tenslotte bij het fotograferen gewoon rechtop staan. Dit geeft de meest realistische invalshoek.

Tip2-Achtergrond

3. Licht is belangrijk

Je wilt namelijk dat er wel iets te zien is op jouw foto’s. In het algemeen kun je het beste fotograferen in de ochtend of een uur voor zonsondergang. Dan is het licht het beste; licht genoeg en geen felle reflecties. En als het erg bewolkt is kun je de shoot beter uitstellen. Voor het interieur van je auto is een flitser vaak nodig.

tip3-belichting

4. Schiet minimaal deze 4 perspectieventip4-Angles

 • Schuin van voren (hele auto in beeld)
 • Zijkant (hele auto in beeld)
 • Achterkant (hele auto in beeld)
 • Interieur voor

En als je toch bezig bent, schiet dan ook deze:

 • Interieur achter
 • Kofferbak open
 • Het dashboard

Heeft jouw auto nog andere bijzonderheden? Vergeet deze dan niet te fotograferen. Hieronder een paar voorbeelden:

 • Cabrio: Kap open én dicht
 • Bestelbus: De laadruimte!
  • Voeg de afmetingen toe in de foto zodat in 1 oogopslag de huurder weet of zijn spullen erin passen.
 • Camper: Het interieur, slaapplaatsen en de extra’s zoals een luifel
 • Aangepaste voortuigen: Roelstoel lift, handbediening

5. Uploaden

Upload de foto’s altijd als .jpg bestand, 940 x 600 pixels groot. Dan zorgen wij voor de rest!

Zo simpel is het. En ook zonder professionele camera apparatuur lukt dit. Met een compact camera of telefoon moet het ook lukken. Succes! Heb jij nog tips en trucs om een veel-verhuurder te worden en te blijven? Laat ze achter in de comments hieronder. We zijn benieuwd!

6. Bonuspunten

Bonuspunten verdien je uiteraard als je een fraaie SnappCar sticker op de auto plakt. Zo weten je directe buurtgenoten dat jouw auto beschikbaar is. Wil jij een setje SnappCar stickers ontvangen? Stuur dan een mailtje met je naam en adres naar support@snappcar.nl met als onderwerp “Ja, ik wil SnappCar stickers!”. Vermeld ook even of je huurder of verhuurder bent. Wij sturen dan snel stickers op.

SnappCar Auto Stickers

7 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: