SnappCar Blog

Eric verhuurde zijn Transporter al meer dan 80 keer

Erik verhuurde zijn Volkswagen Transporter en auto samen al zo’n honderdvijftig dagen. Hij is met recht één van onze topverhuurders! Hoog tijd dus om hem een keer op te zoeken en te praten over alles wat hij al heeft beleefd.

Waarom heb je jouw busje op SnappCar staan?
Omdat ik het busje weinig gebruik. Zo kan ik de kosten (van onderhoud bijvoorbeeld) een beetje drukken. Ik heb het busje en mijn auto inmiddels al een dag of honderdvijftig verhuurd en ik heb altijd ontzettend leuk contact gehad met huurders.

Hoe ben je bij SnappCar terecht gekomen?
Heel eenvoudig: via Google. Jullie banner sprak me gelijk aan. Ik gebruik mijn auto maar drie maanden per jaar enen het busje nog minder. Ze staan dus zo’n negen maanden per jaar stil. Zonde! Ideaal toch om dan te verhuren?

Wat was de meest bijzondere ervaring met een huurder?
Even nadenken… Ik heb al zoveel huurders ontmoet. Het zijn altijd vrolijke, open en enthousiaste mensen. Ik ben zelf een paar maanden in het buitenland geweest en heb toen mijn taken als verhuurder overgedragen aan twee voormalige huurders die de honneurs voor mij waarnamen; ik regelde de communicatie met huurders, zij de sleutel overdracht. Leuk hoe een vertrouwensband zo snel kan groeien! Een andere leuke ervaring was dat een frequente huurder een afscheidscadeautje gaf toen ik uit zijn buurt verhuisde en mijn auto niet meer de makkelijkste keus was voor hem.

Waar is je busje allemaal al geweest via SnappCar?
Vorige zomer is de auto drie weken naar Slovenië geweest, vervolgens drie weken naar Frankrijk en daarna nog 2 weken naar Engeland. Ook is het busje meerdere malen naar Sauerland in Duitsland geweest. Het busje is ook een keer gebruikt voor een soort pre-huwelijksreis naar Maastricht. Zelf hebben we ook een lange reis gemaakt met de bus, onder andere naar Rusland. Daar hebben we ons filmpje geschoten!

Omschrijf de essentie van je busje in drie woorden.
Vrijheid, maximaal relaxen en geen zorgen. Het busje creëert een soort relaxte state of mind. Heel bijzonder.

Hoe kijk je tegen de deeleconomie aan?
Ik ben honderd procent voorstander van de deeleconomie; daarom ook mijn bijdrage als crowdfunder. Het is voor een aantal mensen nog een drempel; zij stribbelen nog een beetje tegen. Ik bind me niet zo erg aan objecten. Ik heb geen: ‘hebben, hebben, hebben’-mentaliteit en vind het daarom fantastisch om mijn busje aan gelijkgestemden uit te lenen.

Aan welke deelinitiatieven doe je nog meer mee?
Ik doe verder nog mee aan couchsurfing en Blablacar (waarmee onze reis door Europa en Rusland gedeeltelijk is bekostigd). Ik vind het een heel boeiende ontwikkeling. Ik volg het met interesse.

Is je blik op je buurt veranderd sinds je meedoet met SnappCar?
Ik denk het wel. Zo lang ik niet teveel waarde hecht aan mijn spullen dan is het heel makkelijk uitlenen aan andere mensen. Ik vertrouw elk mens totdat hij het tegendeel bewijst. Bij veel mensen is dit juist anderom.

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: