SnappCar Blog

28 gemeenten dingen mee naar de Autodeel Award!

Twee maanden geleden riep Natuur & Milieu Nederlandse gemeenten op om zich in te schrijven voor de Autodeel Award. Deze award gaat naar de gemeente die autodelen het komende jaar het meest versnelt. En maar liefst 28 gemeenten hebben zich ingeschreven! Hét bewijs dat de aandacht voor autodelen explosief aan het toenemen is.

Autodelen leidt tot schonere lucht, veiliger verkeer en meer ruimte voor groen, speelgelegenheid en fietsen. Bovendien bevordert het de sociale samenhang in de buurt. Winst op alle fronten dus. We dagen gemeenten daarom uit om vol op het gas voor autodelen te gaan,” aldus Maarten van Biezen, hoofd mobiliteit bij Natuur & Milieu. Autodelers maken 43% minder gebruik van de auto en juist meer van de fiets en het OV.

Explosieve stijging autodelen
Met de Autodeel Award daagt Natuur & Milieu de gemeenten een jaar lang uit om aan de slag te gaan met autodelen want autodelen groeit explosief, zo blijkt uit alle recente onderzoeken. Toch is maar een derde van de gemeenten op een of andere wijze actief met autodelen. Een gemiste kans dus. Natuur & Milieu ondersteunt de deelnemende gemeenten actief met workshops, kennis en inspirerende praktijkvoorbeelden. Centraal staan vragen zoals: Hoe pas je je parkeerbeleid aan? Hoe kan de gemeente lokale initiatieven stimuleren? Kan de gemeente ook zelf gebruik maken van deelauto’s?

Uitreiking maart 2016
Natuur & Milieu reikt de prijs uit in samenwerking met CROW-KpVV en het Ministerie van I&M. Op 31 maart 2016 wordt de Autodeel Award uitgereikt aan de gemeente die de grootste sprong heeft gemaakt op het gebied van autodelen. De deelnemende gemeenten zijn: ’s Hertogenbosch, Amstelveen, Delft, Zaanstad, Terschelling, Ameland, Heerhugowaard, Alphen aan den Rijn, Wageningen, Enschede, Breda, Utrecht, Amsterdam, Almere, Haarlemmermeer, Oostzaan, Maassluis, Nijmegen, Overbetuwe, Den Haag, Waterland, Rijswijk, Leiden, Sittard-Geleen, Zeist, Dongeradeel, Zwolle en Eersel.

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: