SnappCar Blog

Ronald en zijn Mercedes E-klasse Estate

De Mercedes E klasse Estate van Ronald ging naar Duitsland voor een tandartsbezoek en is ook al op TV geweest. Hieronder de ervaringen van Ronald met SnappCar.

Waarom heb je jouw auto op SnappCar staan?
Ik gebruik de auto relatief weinig en ik deel graag mijn mooie auto met liefhebbers. Daarnaast is het geen goedkope auto. Dus de kostenbesparing is ook mooi meegenomen.

Hoe ben je bij SnappCar terecht gekomen?
Volgens mij zag ik ergens een keer een advertentie. Ik voelde me aangetrokken door de efficiëntie die autodelen oplevert. Meedoen heeft een duidelijke meerwaarde. Zowel voor mijzelf als voor de wereld.

Wat was de meest leuke/bijzondere ervaring met een huurder?
Moeilijk te zeggen. Eigenlijk waren alle verhuurperiodes leuk, het zijn allemaal liefhebbers. De Mercedes is bijvoorbeeld gehuurd voor een TV programma. Dat was de enige keer dat een vrouw mijn Mercedes huurde. Voor de serie “Dagboek van een Callgirl”. Ik zag de auto later een keer terug op televisie. Ook is de auto een keer verhuurd aan jongens die naar een festival gingen in Berlijn. Voor dat ze hem terug brachten hadden ze de auto helemaal gewassen. Erg leuk!

Wordt hij veel verhuurd?
Gemiddeld één keer per maand. Soms iets meer, soms iets minder. De meeste huurders komen uit Amsterdam.

Waar is je auto allemaal al geweest via SnappCar?
Een filosofiestudent is er mee naar zijn tandarts in Duitsland gereden. Daarnaast is hij gebruikt voor een Turkse bruiloft in Zaanstad. En Berlijn dus. Maar als ik kijk naar de gereden kilometers dan rijden de mensen meestal in de omgeving; in een straal van pakweg honderd kilometer.

Wat maakt jouw auto bijzonder?
Het is een grote auto en een van de weinige Mercedes stationwagens met acht cilinders. Alles is elektrisch en hij heeft luchtvering. De auto is daardoor snel en comfortabel; een auto voor de echte kenners. Ook is de auto een zevenzitter; of wel een vijf plus twee zitter, met twee optionele stoeltjes in de achterbak. Hierdoor kreeg ik een tijdje veel Aziatische mensen die familie wilden ophalen op Schiphol. Maar dat bleek niet goed te passen met de hoeveelheid koffers die zij meenamen.

Hoe kijk je tegen de deeleconomie aan?
Het is op zich een heel positieve ontwikkeling. Wel moet ik – gezien mijn generatie – soms wat wennen aan het idee. Mijn kinderen hoeven niet per sé een auto te bezitten. Dat is bij mijn generatie wel anders. Ik bewonder de manier waarop de generatie van nu met elkaar om gaat; ze staan erg positief in het leven.

Aan welke deelinitiatieven doe je nog meer mee?
Ik overweeg om aan Airbnb mee te doen.

Is je blik op autobezit veranderd sinds je meedoet met SnappCar?
Zeker. Er kan veel slimmer gebruik worden gemaakt van auto’s. Ik ben meer bewust van het gebruik van autos´s in de stad. In een stad als Amsterdam zouden eigenlijk geen auto´s hoeven te rijden.

Wil je een mooie rit maken in de auto van Ronald? Klik dan hier.

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: