SnappCar Blog

Jansje en haar Volvo

Haar Volvo was het middelpunt van een bruiloft en valt goed in de smaak bij liefhebbers. Wij gingen langs bij Jansje uit Amsterdam om te praten over haar ervaringen met SnappCar.

Waarom heb je jouw auto op SnappCar staan?
Ik gebruik mijn auto niet dagelijks. Dat is jammer. En omdat het een leuke auto is mag hij best wat vaker de weg op. Bovendien is het leuk dat je er een beetje mee kunt verdienen.

Wat was de meest leuke/bijzondere ervaring met een huurder?
Een verliefd stel wilde de auto huren voor hun bruiloft in Amsterdam. Ze vonden het een prachtige auto dus dan is het natuurlijk leuk om de auto aan hen te verhuren. Uiteindelijk heb ik mijn pak aangetrokken, ben ik zelf ingestapt als chauffeur en heb ik het stel naar de trouwlocatie gereden. Overal stonden vrienden en familie langs de weg. Ineens was de auto – met het echtpaar op de achterbank – het middelpunt van hun bruiloft. De fotograaf wilde graag dat ik het raampje naar beneden deed voor een goede foto. Zo was ik opeens onderdeel van andermans leven.

Wordt hij veel verhuurd?
Nee, maar dat is bewust. Hij is redelijk hoog aan de prijs. Ik wil niet dat de auto gebruikt wordt als boodschappenwagen. Hij wordt gebruikt voor bruiloften, filmopnames of door iemand die iets te vieren heeft en ook weleens voor een weekendje weg. Alle huurders zijn liefhebbers.

Waar is je auto allemaal al geweest via SnappCar? 
Dat weet ik eerlijk gezegd niet zo goed. Ik weet wel waar de auto vandaan komt. Oorspronkelijk komt hij uit Amerika. De eerste eigenaresse van de Volvo, mevrouw Peaches, kocht hem in 1979 in Californië. De kilometerstand staat op miles. Er zit nu een gastank in.

Zie je ‘jouw’ huurders nog vaak in de buurt?
Nee. Mijn huurders zijn echte liefhebbers en huren de auto niet op frequente basis.

Omschrijf de pure essentie van je auto in drie begrippen.
Dat vind ik moeilijk te omschrijven. Ik ben een vintage meisje en heb ruimte nodig in de auto (vanwege mijn fotografie spullen). Ik ben geïnteresseerd in dingen die oud zijn en die nu weer in opkomst zijn. Ik twijfelde in eerste instantie tussen een oude Mercedes of deze Volvo. Ik wilde een soort sloep; eentje die zweeft over de weg. Het formaat is goed, de auto heeft karakter en een bepaalde grandeur. Mijn zus zei: “Wat heb jij voor oude bak gekocht?!” Ik heb ‘m echter al tien jaar en vind het heerlijk om erin te rijden. En hij is helemaal opnieuw gespoten, dus voor zijn leeftijd ziet hij er fantastisch uit. De auto brengt je van alles; het is niet dertien in een dozijn.

Wil je nog iets anders kwijt over je auto?
De auto wekt een soort Flinstones-gevoel op. Lekker low-tech. Dat moet je kunnen waarderen.

Wil je de Volvo van Jansje huren? Bekijk hem hier. 

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: