SnappCar Blog

De crowdfundstorm voorbij: een kleine terugblik op een topervaring.

crowdfunders bedanktAfgelopen vrijdag kwamen de cijfers binnen: 479 crowdfunders hebben €558.625 in SnappCar geïnvesteerd, en mogen zich binnenkort mede-eigenaar noemen. We haalden niet alleen het grootste bedrag op wat ooit op een Nederlands platform is opgehaald, ook braken we het record voor equity-crowdfunding met de campagne. YIIEEEEAAHAA. Ik denk dat weinig mensen zich kunnen voorstellen hoe goed het voelt om met zoveel vertrouwen en enthousiasme ontvangen te worden door de (Snapp)crowd. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: iedereen enorm bedankt voor hun bijdrage, vertrouwen en enthousiasme!

Dit gevoel is precies waarom crowdfunding ons zo aansprak: het is een gevoel dat diep in SnappCar’s DNA zit. We zijn een community van mensen die elkaar vertrouwen, en die slim samenwerken om dingen voor elkaar te krijgen. Waarom zou je voor financiering niet hetzelfde doen? De deeleconomie, social enterprises en crowdfunding delen een boel waarden: het gaat niet alleen om geld, het gaat om het enthousiasme, de betrokkenheid en de wilskracht die mensen meebrengen.

Dat wij graag onze financiering op deze manier wilden regelen, was natuurlijk geen garantie voor succes. Het was best spannend om de keus voor crowdunding te maken, en een doel te stellen: we wisten dat veel mensen enthousiast waren, maar je weet nooit zeker of ze willen investeren. Gelukkig was de bereidheid te investeren overweldigend: na 7 dagen haalden we het oorspronkelijke doel van 100.000 euro, en met nog 7 weken te gaan moesten we het doel meerdere keren naar boven bijstellen.

Naast de succesvolle funding die we van de crowd hebben ontvangen, zijn we ondertussen ook in onderhandeling met grotere investeerders om onze BHAG te gaan realiseren: 2,5 miljoen auto’s minder in Europa, vóór 2018. De vooruitzichten zijn zeer goed.

Met verse financiering en een enorme boost aan energie, vertrouwen en inspiratie op zak zijn we ondertussen weer hard door aan het knallen om een flinke impact te maken op sociaal, duurzaam en economisch vlak. Wordt vervolgd!

 

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: