SnappCar Blog

SnappCar wordt van de community: mede-eigenaar worden?

Vanaf vandaag kun je mede-eigenaar worden van SnappCar! Afgelopen maand hebben samen met crowdfunding expert Ronald Kleverlaan hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Aan hem dan ook de eer om wat toelichting te geven hieronder. Kun je niet wachten? Check hier hoe het werkt.

Een bedrijf starten of laten groeien is door de eeuwen heen altijd een sociaal proces geweest, waarbij investeerders meer inbrachten dan alleen hun geld. Door samen te investeren in een initiatief toonden ze aan dat er behoefte en draagvlak was voor het project. De investeerders stelden daarnaast ook hun eigen netwerk open en brachten kennis in om de kans op succes te vergroten, maar waren ook bereid om hun verlies te nemen of flexibel om te gaan met terugbetalingen wanneer dit door veranderende inzichten nodig was, wat op lange termijn zorgde voor stabiele gemeenschappen en kansrijke en gezonde bedrijven.

In de tweede helft van de 20-ste eeuw is deze aanpak echter steeds meer verdrongen door een financieringsvorm die zich alleen richt op (korte termijn) winst door anonieme investeerders, zoals banken. Deze organisaties hebben geen band met de initiatiefnemers en het netwerk waarbinnen de onderneming actief is, kunnen inhoudelijk weinig waarde toevoegen en sturen daarnaast alleen op terugbetaling van de leningen met rente. Ook wanneer dit er voor zorgt dat het initiatief hierdoor niet succesvol wordt!

Crowdfunding maakt investeren en ondernemen weer een stuk socialer. Het zorgt er voor dat financieren niet een abstract gegeven wordt van bankiers en grote instellingen, maar dat het weer toegankelijk wordt voor iedereen. Dit is vooral geschikt voor moderne organisaties, zoals SnappCar, die niet als gesloten organisaties werken, maar transparant en flexibel zijn en open staan voor suggesties en input van hun klanten en partners.

Voor dit soort nieuwe organisaties is crowdfunding een ideale manier om (een deel van) haar financiering op te halen en hiermee haar klanten en leveranciers mee te laten ondernemen en mee te laten delen in het succes. De investeerders laten hiermee zien dat ze de initiatiefnemers en hun plannen steunen en dat ze ook bereid zijn om samen dit avontuur aan gaan om er een succes van te maken.

Ik wens Pascal en Victor van SnappCar veel succes met deze campagne die hoogstwaarschijnlijk de start zal zijn van de verdere internationale groei!

Ronald Kleverlaan

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: