SnappCar Blog

Prijsvergelijking met andere aanbieders.

De laatste tijd hebben een boel partijen prijsvergelijkingen gemaakt van verschillende manieren om auto’s te delen. Onder andere Autovisie, de Consumentenbond en de Telegraaf brachten hun eigen vergelijkingen naar buiten. Vergelijken is natuurlijk lastig: elke aanbieder hanteert een verschillende prijsstructuur, en binnen het peer2peer model bepaalt iedereen zijn eigen prijs per kilometer en dagdeel. Dit laatste wordt in de vergelijkingen niet meegenomen, wat vaak een zeer vertekend beeld geeft.

Neem bijvoorbeeld de vergelijking van Autovisie:

Voor 4×3 uur een auto huren, betaalde autovisie 130 euro. Dat betekent dat de gehuurde SnappCar per halve dag 32,50 kost, wat wel erg bont is voor een Peugeot 107. Ter vergelijking: dezelfde auto staat ook voor 10 euro per halve dag op SnappCar.nl, wat de totaalprijs van SnappCar op 60,74 brengt (inclusief benzine en eventuele transactiekosten). De gemiddelde prijs van een klein, zuinig modern autootje zal ergens tussen deze 2 prijzen liggen. Voor langere perioden of afstanden is SnappCar vrijwel altijd goedkoper, omdat je een auto met lage dagprijs of zonder kilometervergoeding kunt zoeken.

SnappCar is vooral gunstig voor iets langere huurperioden, maar het bovenstaande rekenvoorbeeld toont dat als je enigzins prijsbewust zoekt, SnappCar ook voor kortere huurperiodes zeer concurrerend kan zijn. Natuurllijk is dit artikel niet bepaald onpartijdig, dus nodigen we je van harte uit de proef op de som te nemen, of uitgebreidere vergelijkingen te bekijken, om een eerlijk beeld te krijgen.

Los van de prijs: een aardige buurman die je met liefde zijn heilige koe meegeeft is natuurlijk onbetaalbaar;). Veel deelplezier!

 

2 reacties

Laat je horen :)

  • Ben het met Jack eens. Ik zou eerder een getrapte kostenstructuur verwachten; een duurdere auto is ook meestal duurder te verzekeren. Verder zou je de mogelijkheid kunnen bieden om bij een week of repetitief huren de dagprijs wat te verlagen. Ik moet zeggen dat ik het wel een mooi principe vind om zo de auto met anderen te delen. En de site als platform ziet er in eerste instantie goed uit. Alleen heb ik bij aanmaken moeite gehad om bepaalde zaken goed op te slaan; zo heb ik tot 3 keer toe geprobeerd mijn kilometerstand in te vullen. Helaas.. nu is het uiteindelijk gelukt. En ik had 100 km vrij gekozen, met daarbij 0,10 EUR per km voor boven de 100. Helaas had hij dat ook niet overgenomen, waardoor ik de auto nu km vrij heb moeten verhuren (scheelt me 90 x 0,10 = 9,00 EUR, huurder ging 190 km rijden). Ik zag dit ook pas op het verhuurcontract. Nu heb ik dit inmiddels ook aangepast. Ik ga de site wel aan een paar vrienden van mij aanbevelen.

  • In de vergelijking wat je als verhuurder overhoud is SnappCar wel een van de ‘duurdere’. Met andere woorden je houd er als verhuurder relatief weinig aan over na aftrek van de ‘SnappCar fee’ van EUR 10,00 per dag van het huurbedrag.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: