We waren al redelijk te spreken over elektrisch rijden, maar toen we laatst een Tesla model S te leen hadden waren we definitief overtuigd. Daarom gaan we de komende tijd hard aan de bak om elektrisch te promoten, want SnappCar zou wel eens de missing link kunnen zijn in de transitie naar elektrisch.

Stel je voor: je koopt een elektrische auto. Je gebruikt deze voor alle dagelijkse ritten. Als je verder moet, leen je de auto van één van je buurtgenoten. Je buurtgenoten mogen dan jouw elektrische auto  lenen, en zo is iedereen blij. Dit mes snijdt aan heel veel kanten: mensen hoeven niet bang meer te zijn in te boeten op  vrijheid bij het kopen van een elektrische auto, meer mensen kunnen ervaren wat elektrisch rijden is, buurtgenoten leren elkaar kennen én het aantal auto’s in de buurt gaat omlaag.

Het eerste samenwerkingsproject om elektrisch rijden te promoten is ondertussen gelanceerd. SnappCar werkt samen met Natuur & Milieu en Milieudefensie aan het realiseren van de eerste duurzame snelweg van Nederland: project A15. Het doel: in 2015 rijden over de A15 40.000 mensen in elektrische (deel)auto’s op lokaal opgewekte stroom uit zon en wind.

Meedoen? Kijk snel op de site van project A15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Nieuws, SnappCar Nieuws

Tags

, , , , , ,