18 september 2013

Mijlpaal: 5000 SnappCars!

Nog niet heel lang geleden bereikten we een mijlpaal: 2500 Nederlanders verhuurden hun eigen auto via SnappCar. We zijn dan ook erg blij nu al te mogen verkondigen dat het er ondertussen 5000 zijn. Vanochtend passeerde de teller het magische getal, helaas was het nog een beetje te vroeg voor champagne, maar dat komt vanmiddag wel.

Hoe is deze groei zo snel gegaan? Precies zoals we verwacht hadden. Uit ons onderzoek blijkt dat bijna iedereen SnappCar aanbeveelt aan vrienden en bekenden. Als we meer gebruikers hebben, betekent dat dat  er meer nieuwe gebruikers worden uitgenodigd. Dat leidt er wéér toe dat het verhaal van SnappCar meer wordt verteld. Kortom: de community groeit exponentieel, en het einde is nog lang niet in zicht. Dat moet ook, anders gaat het ons niet lukken om de impact op autogebruik en buutleven te maken die we voor ogen hebben.

Wat ook heeft bijgedragen aan de groei, is het feit dat meer mensen het duurzame aspect van de website beginnen in te zien. Uit onderzoek blijkt dat elke gedeelde auto op den duur ongeveer zorgt voor 10 auto’s minder op de weg. De impact van 5000 SnappCars is dan op zijn zachtst gezegd aanzienlijk. De verhalen waar mensen door SnappCar hun eigen auto hebben weggedaan, beginnen dan ook steeds talrijker te worden. In veel buurten is de ‘critical mass’ hiervoor ondertussen bereikt: er staan genoeg SnappCar’s op loopafstand, en voor elke gelegenheid kunnen mensen erop vertrouwen dat er een auto in de buurt beschikbaar is.

De snelle groei zorgt er ook voor dat het team snel aan het uitbreiden is. Wil jij met ons meebouwen? Kijk even hier!

Join the conversation! 1 Comment

  1. […] opgegroeid: om preciezer te zijn telt de community nu ongeveer 30.000 leden, en worden er meer dan 5000 SnappCars gedeeld. Dat betekent dat zowel het aantal auto’s als het aantal gebruikers is vertienvoudigd […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

About David Demper

Bestudeert en praktiseert de deeleconomie. Verhuurder van het eerste uur, en ondertussen enthousiast aanjager van de deeleconomie en de social media binnen SnappCar. Verder? Roadtrips. En surfen.

Categorie

Community, Nieuws, SnappCar Nieuws

Tags

, , , , , ,