Vandaag is de grote dag, we gaan live in Duitsland! In Nederland zijn er al een heleboel mensen auto’s met elkaar aan het delen, maar het zou zonde zijn als het bij Nederland bleef. Daarom gaan we het particulier autodelen uitrollen in Europa, te beginnen met Duitsland. Duitsland is een grote jongen in autoland: bijna 1/5 van alle auto’s in Europa zijn er te vinden. Dat is ook meteen de belangrijkste reden dat we met dit land beginnen: we kunnen er een enorme impact maken.

In Nederland haalden we een week geleden een mijlpaal: meer dan 2500 mensen verhuren er nu hun eigen auto. Uit onderzoek blijkt dat één gedeelde auto op termijn ongeveer 10 auto’s van de straat haalt. Dat betekent dus dat we in Nederland voor ongeveer 25.000 auto’s minder op de weg hebben gezorgd. Als er in Duitsland 0,1% van de autobezitters aan SnappCar mee gaan doen, betekent dit 45.000 auto’s op de site, en bijna een half miljoen auto’s minder op de weg. De impact hiervan is gigantisch, en dat is precies waar we naar opzoek zijn.

We verwachten dat SnappCar in Duitsland snel zal groeien, aangezien de ingrediënten er ruimschoots voor aanwezig zijn. SnappCar werkt het best in grote steden. Duitsland heeft 20 steden groter dan Amsterdam. Verder is het thema duurzaamheid voor veel Duitsers erg belangrijk, en werken andere deelinitiatieven er uitermate goed. We gaan er de komende maanden hard tegenaan, en hebben er heel veel zin in!

Onder het motto ‘durf te vragen’: de eerste verhuurders zijn altijd het lastigst om te vinden. Je zou ons daarom heel erg helpen als je je Duitse vrienden over SnappCar vertelt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

About David Demper

Bestudeert en praktiseert de deeleconomie. Verhuurder van het eerste uur, en ondertussen enthousiast aanjager van de deeleconomie en de social media binnen SnappCar. Verder? Roadtrips. En surfen.

Categorie

Nieuws, SnappCar Nieuws

Tags

, , , ,