SnappCar is een fenomeen dat niet op zichzelf staat. Er begint een hele deeleconomie op gang te komen, die de wereld in onze ogen een beter plek gaat maken. Een wereld waarin we minder met anonieme bedrijven zaken doen, maar dingen onderling organiseren. Goed voor elkaar, goed voor het milieu. We willen actief meehelpen aan het ontstaan van zo’n deeleconomie. Daarom hebben we met onze vrienden ShareNL opgezet, een stichting die de Nederlandse deeleconomie gaat bevorderen. Daarover een andere keer meer, nu lijkt een kort voorstelrondje van onze vrienden me meer op zijn plaats:

logo-site


Waarom zou je alleen rijden, Als je makkelijk een meerijder vindt? Hartstikke gezellig, en het scheelt benzinekosten.

 

 

peerby1_240x150

 

Waarom zou je een boormachine kopen of huren, als je hem gewoon kunt lenen van één van je buren? In vrijwel elk huis ligt er wel een…

 

logo

 

Geen zin om te koken? Kijk gewoon wat de mensen in de buurt maken. Ze maken met liefde een extra portie voor je, die je voor een paar euro afhaalt.

 

Konnektid_Facebook_180x180_01_W413_H226_CRCenter95

Wil je iets leren? Vind iemand die het je uit wil leggen!

 

 

 

 

Deze initiatieven hebben 2 dingen gemeen: ze brengen mensen op persoonlijk niveau met elkaar in contact en ze zorgen dat er efficiënter gebruik wordt gemaakt van producten, diensten of kennis. Zelfs als er een financiële prikkel in deze initiatieven zit, zorgt deze juist voor socialer en milieuvriendelijker gedrag. Ook mensen die niet uit idealistische overweging meedoen, dragen zo toch bij aan socialere economie, waar mensen direct met elkaar ruilen en handelen.

Help jij ook mee aan het bouwen van de deeleconomie?

Join the conversation! 2 Comments

  1. […] de hoogte houden van de deeleconomie. Maar wat is dat eigenlijk, zo’n deeleconomie? Je vindt het hier. Verder geven we jullie graag een inkijkje in waar we ons nou eigenlijk mee bezig houden, naast het […]

    Beantwoorden
  2. […] kans om in de boeken te eindigen. Van 2 tot 4 mei vond de eerste Europese conferentie voor de deeleconomie plaats: Entrepreneurs, academici, wereldverbeteraars, trendwatchers en beleidsmakers uit de hele […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Deeleconomie, Nieuws