Logo_SnappCar_BusinessJe eigen auto delen / verhuren aan iemand anders, zo logisch. Waarom is dit niet veel eerder bedacht, horen we vaak genoeg. Inmiddels is SnappCar.nl al een groot succes dus dachten we hier bij SnappCar; waarom zouden we dit concept ook niet inzetten voor de zakelijke markt?

En voilà, sinds januari 2013 is  SnappCar Business een feit!
Wat is SnappCar Business? Voor wie is SnappCar Business? Hoe werkt het? Zijn er al klanten, en zo ja wie zijn dat? Zomaar een paar vragen die regelmatig de revue passeren. SnappCar Business is eigenlijk precies hetzelfde als SnappCar.nl maar dan voor de zakelijke markt. Het is dus een online omgeving waarbinnen collega’s van een bepaald bedrijf (lease) auto’s met elkaar delen. Het zal geen verrassing zijn dat er bij bedrijven veel (lease) auto’s de hele dag stil staan. Waarom zou je deze auto’s dan niet delen met je collega’s die anders een auto huren en/of  de trein, taxi of bus nemen?
SnappCar Business is interessant voor elk bedrijf waar auto’s bij betrokken zijn; lease auto’s, pool auto’s maar ook elektrische auto’s. Dat is het mooie van dit concept: het is van toepassing op elk bedrijf, van multinationals tot het klein MKB. Elk bedrijf wil kosten besparen en wil maatschappelijk verantwoordelijk bezig zijn. 1+1=3! Minder auto’s is onze uiteindelijke missie. Minder auto’s betekent kostenbesparing, en een gezonder milieu. Hierbij hebben we meteen de twee belangrijkste argumenten waarom SnappCar Business een succes gaat worden.
SnappCar Business werkt hetzelfde als SnappCar.nl. Registratie, uploaden auto etc. gaat op dezelfde wijze als bij SnappCar.nl. Het enige verschil is de SnappKit. De SnappKit is een kastje wat ingebouwd wordt in de auto van de verhuurder. Met behulp van de SnappKit en een app op de telefoon kan de huurder de auto open en dicht doen. Voordeel hiervan is dat er geen fysieke sleuteloverdracht hoeft plaats te vinden. Super gemakkelijk, scheelt een hoop tijd en dus ook geld. De SnappKit kan nog veel meer: positie en kilometers registreren, bijvoorbeeld. Daarover later meer.
Er zijn inmiddels al een aantal bedrijven die gebruikmaken van SnappCar Business. Momenteel lopen er pilots bij o.a. De Lage Landen, Rabobank Rotterdam en Athlon. Collega’s zijn dus al zakelijk auto’s aan het delen!! Hiermee zijn we de eerste in de wereld die zakelijk autodelen op deze manier mogelijk maken, en daar mogen we best een beetje trots op zijn!

Join the conversation! 6 Comments

 1. […] Zo hebben we een stichting opgericht om de deeleconomie te promoten, en is Karel aan de slag om ook bedrijven aan het delen te krijgen. Verder horen wij, en andere leden, ook graag jullie verhalen, zoals het verhaal dat […]

  Beantwoorden
 2. […] Tesla S deelauto mee, en gaan hun ervaringen filmen. Binnkort online, stay tuned! Verder helpt SnappCar Business bedrijven deze 10 dagen om hun de auto’s binnen het bedrijf vele malen efficiënter te […]

  Beantwoorden
 3. Ik zou wel wat moeite hebben om “mijn” auto met iemand te moeten delen. Ondanks dat is het zeker een duurzaam initiatief!

  Beantwoorden
 4. Wat een goed initiatief!

  Beantwoorden
 5. […] {5} SnappCar, K. (2013) SnappCar Blog. Geraadpleegd op 15 maart 2015. Van de website: https://blog.snappcar.nl/2013/04/25/het-zakelijke-broertje/ […]

  Beantwoorden
 6. Goed initatief, ben benieuwd hoe het er in de realiteit aan toe gaat.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

About karelsnappcar

Director SnappCar Business. A man wit a mission: delen van de zakelijke auto! Goed voor milieu, kosten besparend en leuk!

Latest Posts By karelsnappcar

  Categorie

  Nieuws, SnappCar Nieuws

  Tags

  , , ,